sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

Avoimen ympäristön blogit ja wikit

Tänä päivänä verkosta löytyy monia ilmaisia työkaluja, joiden avulla oppimista voi tukea (esim. kontaktiopetuksen tai suljetun oppimisympäristön rinnalla). Itse näen blogien ja wikien mahdollisuudet todella moninaisina. Niiden avulla päästään paremmin kiinni vuorovaikutteiseen yhteisölliseen opiskeluun. Perinteiset suljetut oppimisympäristöt, joita niitäkin vielä kyllä tarvitaan, ovat helposti liian opettajakeskeisiä ja vaativat tunnuksia ja salasanoja. Avoimien ympäristöjen avulla voidaan haluttaessa opiskeluun ottaa mukaan myös laajempi porukka, jolloin useammat ideat ja oivallukset tai vaikka vanhempien/kaverien mukanaolo mahdollistuu. Blogien kiihtyvä lisääntyminen on yksi osoitus sosiaalisen webin merkityksestä - ja helppoudesta.

Wikin perustat helposti: www.wikispaces.com
Blogger-blogin perustaminen: http://www.blogger.com/start

2 kommenttia:

Kyllikki kirjoitti...

Blogit ja wikit tarjoaa tosi paljon mahdollisuuksia ihan tavallisen kontaktiopetuksen piristämiseen, ja tukemiseen. Olisi kiva kuulla kokemuksia lukion opettajilta miten ovat esim. blogeja käytännössä opetuksessaan hyödyntäneet.

Esko kirjoitti...

Hei. Minä olen ihan tavallinen espanjankielen aikuisopiskelija mutta olen löytänyt podcastien ja niitä tukevien blogien maailmasta niin rajattomasti aineistoa kuin maailmanlaajuisen ystäväverkonkin. Omasta podcastista on kuuden jakson kokemus, ja jatkan varmasti. Blog-alustana on wordpress.com koska siihen osasin tehdä kuvalla varustetun otsikkopalkin. Mp3-tiedostot ovat archive.org:issa. http://gorrodelmundo.wordpress.com

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.