torstaina, syyskuuta 13, 2007

Tiukka koulutusviikko takana - äänitarinoita kuvan ympärille Voicethread-ohjelmalla

Viime viikolla alkoi Kuopion alueen tvt-tukihenkilökoulutus Opekon, Jyväskylän yliopiston ja Kuopion koulutuspalvelukeskuksen yhteistyönä. Samalla tuli rekrytoitua 21 uutta Bloggerin käyttäjää :) Koulutusympäristönä meillä on oppimappi, mutta siinä rinnalla tutustutamme muihinkin härveleihin. Jarkko L lohkaisi päivän kuluessa mielestäni hyvän totuuden "Vasta kolmannella kerralla verkko-opetuskokonaisuus on sellaisessa kunnossa kuin sen olisi pitänyt olla jo ensimmäisellä kerralla".

Heti perään alkoi perjantaina ISOverkoston Verkko tutuksi -koulutus - viimeistä kertaa hankkeen aikana. Ryhmä oli sopivan pieni (10) ja täynnä mukavia opettajia, joten perjantai hurahti mukavissa tunnelmissa, vaikka Moodlemme olikin palvelinongelmien takia aika lailla hidas. Osallistujille uusi työväline, chatti, testattiin ja yhteiset chatti-ajatkin saatiin sovittua kullekin ryhmälle.

Tämän viikon alussa saivat Moodle-oppia, ja vähän muutakin, Sisälähetysseuran oppilaitoksen opettajat Pieksämäellä. Siellä lähti syntymään niin surutyön kuin päihderiippuvuudenkin kurssia, ja monta muuta mielenkiintoista ammatillisen puolen kokonaisuutta.

Tutustuin viime viikolla savonlinnalaisten hienoon eTiimi-koulutushankkeeseen. Siellä on tällä hetkellä 8 lukion opettajaa opettelemassa verkko-opettajan taitoja kuukauden ajan. Linkistä löydät mm. joka päivältä koulutettavien tuottamat tuoreet podcastit päivän kulusta. Sekä hyviä vinkkejä web2-työkaluista, mm. Voicethread on mielenkiintoinen www-pohjainen työkalu, jonka avulla mm. voi kerätä yksittäisen valokuvan ympärille eri ihmisten kommentteja/äänitarinoita.

Länsi-Suomen läänin aikuislukiot ovat kirjoittaneet raportin koekäytänteiden kehittämisestä lukioissa. Kovin ovat perinteiset koekäytännöt vallalla, mutta raportti esittelee vaihtoehtojakin, kuten esim. lunttilapun tekemisen.

Tiesitkö, että Moodle 1.8 versiot eri palvelimilla keskustelevat keskenään? Jopa niin, että käyttäjäautentikointi onnistuu eri palvelimien Moodle-käyttäjille sen oman koti-Moodlen kautta. Tämä on hieno juttu tälläisessä verkostossa ja aiomme testata asiaa syksyn aikana.

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.