lauantaina, elokuuta 09, 2008

Olisiko Nokian Ovi vaihtoehto Flickr-palvelulle?

Olen käyttänyt kuvien jakamiseen Flickr-palvelua, ja ollut hyvinkin tyytyväinen siihen. Olen kuitenkin huomannut, että satunnaiselle käyttäjälle Flickr'iin rekisteröityminen on tuskaa. Tämän takia innostuin kun luin Laimea Silli-blogista kehuja Nokian ylläpitämästä Share on Ovi-palvelusta. Paras puoli Ovi-palvelussa on se, että vastaanottajan ei tarvitse kirjautua nähdäkseen minun jakamani privaattikuvat. Vasta kommentointi vaatii rekisteröitymisen. Ovi perustuu kanaviin, joita sitten voi jakaa laittamalla vastaanottajalle sähköpostia, toki osa kuvista voi myös olla julkisia. Ovi-palvelussa ei myöskään ole muuta rajoitusta kuvien määrälle tai koolle kuin että yksittäinen tiedosto voi olla max 100 Mb. Flickr'ssä joutuu maksamaan 20 $/v, jotta näistä rajoituksista pääsee. Sekä Flickr'iin että Ovi-palveluun voi viedä myös videoita. Se mitä en vielä löytänyt Ovi-palvelusta on Creative Commons -tyyppinen oikeuksien määrittely. Otan mielelläni vastaan vinkkejä muistakin Ovi-tyyppisistä palveluista!

3 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Heip, Google Picasa on (sukulainen > 70 v. oli innostunut) myös hyvin näppärä kuvien jakoon, samoin Photobucket. Kätevä on myös Saunalahden IsoG-verkkolevyn kuvanjako, sinne tallentaminen tehdään ftp-siirtona ja ison määrän voi siirtää kerralla.

Oleellista lienee, että ne, joiden kanssa haluaa kuvia jakaa, ovat samassa palvelussa, ettei tarvitse loikkia palvelusta toiseen.

Toinen oleellinen on löytää itselle teknisesti ja palveluiden osalta sopiva.

Kiinnostavaa on sitten se, miten jatkossa hakupalvelut alkavat löytämään kuvia nykyistä ketterämmin ja millä lailla hakujärjestelmät kehittyvät visuaalisen informaation osalta.

Ovi näytti ihan hyvältä.

Anne Rongas kirjoitti...

Edelliseen liittyen Firefox-selaimelle löytyy jo PicLens-lisäosa.

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Kiitos Anne vinkeistä. Picasaa olenkin testaillut, jostain syystä en muinoin innostunut. Photobucketiinkin on tunnukset... IsoG on ihan testaamaton juttu, täytynee sekin tsekata. Haen nyt sellaista palvelua, johon ei-nörtit sukulaiset pääsisivät vain klikkaamalla käsiksi, vaikka vain salasanan antamalla :) Toisaalta olen suurimman osan saanut jo Flickr'n käyttäjäksi...ja itse haluaisin käyttää vain yhtä palvelua, enkä siirrellä kuvia moneen paikkaan.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.