sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Asus Eee PC on mainio matkakaveri


Olen nyt viikon testikäyttänyt reilun 200 euron (alviton hinta) pienenpientä miniläppäriä (17 x 22.5 cm), Asus Eee PC -konetta. Kolmen e:n käyttiksenä on Linux ja ohjelmista on vain olennaisimmat työpöydällä tarjolla. Selkeä käyttää. Reissussa pääsin sillä helposti verkkoon (tosin joskus vaati yhteyden käynnistämiseen kaksi yritystä), ja huomattavasti mukavampi sillä oli nettisivuja lukea, ja varsinkin päivittää niitä, kuin kommarilla. Vaikkakin, näyttö ON pieni, 7 tuumaa. Vähän suurempi saisi olla. Mokkulan (1Mb) kulut ovat noin 24 euroa/kk. Näppäimistö on vähän lelumainen ja useammin kuin kerran painaisin enteriä kun piti klikata backspacea... mutta ihan toimiva. Integroidun hiiren painikkeet ovat mielestäni jäykät, mutta tämä ei ole ongelma jos liittää usb-porttiin ulkoisen hiiren. Hintaansa nähden olin myönteisesti yllättynyt eee:n mahdollisuuksista ja olisinkin valmis kuskaamaan sitä reissuissa aina mukana!

3 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anne Rongas kirjoitti...

Minun valintani oli Acer Aspire One Windows-versio. Siinä on 120 Gigan kovalevy eli se käy varmuuskopiointiin. XP-koneena myös pelittää niiden muutamien Windows-ohjelmien kanssa, joita en Macille saa. Toimii ConnectPron kanssa. Sisäänrakennettu webkamera, WLAN ja kynnen kanssa bluetooth. VGA-liitäntä, USB:llä isommat näppikset. Kaikki Windowsin kökköydet, mutta myös pienet ilot. Esim. heti tuoreeltaan pääsy koekäyttämään Google Chromea. Haaveilin tarpeisiini MSI Windiä, mutta saatavuus lähikaupasta puraisi. Ja tuttavan hyvät kokemukset Acerista. Gigantissa hipelöin jo joku aika sitten Asus eeepc:tä ja Linux näytti namulta. Hyvää tässä kaikessa on se, että kehitys ei kulje pelkästään suurempiin ja massiivisempiin vaan myös pienempiin ja kevyempiin.

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Todellakin markkinat ovat kuumenemassa nimenomaan näiden pienten miniläppärien suuntaan. Oma 13-tuumaiseni Sony VAIO kannettava tuntuu nyt isolle kun pääsi hetken käyttämään Asus eee:tä :) Mutta työkoneekseni en ottaisi alle 10 tuuman näyttöä. Käsilaukkuun kylläkin!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.