torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Ulkoilua, RSS-syötteitä, Google Earth'iä, Ningiä, strategiaa ja LANit


Näin talvilomaviikolla on ollut hyvää aikaa ulkoilla, mutta kylmiin (?) aamuihin on mahtunut myös hedelmällisiä verkkoretkiä. Olen oppinut kaikenlaista mm. käydessäni läpi kaikki Google Readeriini tallentuneet lukemattomat RSS-syötteet. Joitakin jaoin eteenkinpäin. Mm. kaavio verkottuneesta opiskelijasta on mielenkiintoinen. Google Earth -koulutustakin olen valmistellut - uutta 5.0 versiossa on ainakin tiedot meristä. Mutta sitä "Muinainen Rooma" -palikkaa ei ole vieläkään löytynyt Galleriasta!

Vinkkiverkosta löytyi useampikin uusi Ning-ympäristö lukiopuolelta, mm. ENA5, ENA7, kv-hanke ja integraalilaskentaa. Kiva nähdä erilaisia käyttöönottotapoja. Ningissä ovat muutoin menneet sorvaamaan yleisiä asetuksia siten, että enää ei näe "Uusimmissa tapahtumissa", että kuka on kommentoinut mitäkin, lukee vain että "1 jäsen kommentoi...", harmillista.

Kuopiossa on työn alla TVT-strategian päivitys, josta mainitsin Brightkite-sivulla. Tuliaisina sain linkin eNorssin tuoreisiin TVT-strategiasivuihin - kiitos Jari. Näin sosiaalinen media toimii! Sossumediasta kerroin helmikuun lopulla Kuopion rehtoreille pakkaspäivillä. Selvästi herätti ainakin osan yleisöstä miettimään, että pitäisikö vähän päivittää verkkotaitojaan :)

Meillä oli tällä viikolla kahden päivän LANit kotosalla (kts. kuva). Parhaimmillaan pieneen huoneeseen oli mahdutettu viiden nuorukaisen koneet :)

3 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Google Earth:
Rooma on tosiaan edelleen hukuksissa - kummallista!
Tämä on vapaasti käytettävissä, jos siitä on demoksi:
Suomen luonnonmaantieteelliset alueet

Jari Kolehmainen kirjoitti...

ANTIIKIN ROOMA GOOGLE EARTHISSA:

Tämän toiminnon saa ainakin toistaiseksi ladattua vain englanninkielisestä Google Earthista (valitse suomenkielisessä versiossa ylhäältä työkaluriviltä Työkalut > Asetukset > Yleistä > Kieli: English (US) kielen vaihtamiseksi) vasemman reunan toimintosarakkeesta: Layers > Gallery > Ancient Rome 3D.

Tämän jälkeen Roomaan ilmestyy antiikin rakennusten symboleita. Kun klikkaa jotakin näistä symboleista, esiin pompahtaa laatikko, jossa tarjotaan vaihtoehtoa "Download Terrain and 3D Building Models of Ancient Rome". Tästä on valittava ensin vaihtoehto "Ancient Terrain" ja sitten joko "Ancient Roman Landmarks (250 buildings)" tai "Ancient Roman Buildings (5000+ buildings)". Suosittelen ainakin aluksi tuota vaihtoehtoa "Ancient Roman Landmarks", koska tämä latautuminen kestää melko pitkään nopeallakin nettiyhteydellä.

Kun malttaa odottaa latautumisen loppuun, pääsee sitten kävelemään muinaisen Rooman kaduilla (zoomaa tarpeeksi lähelle, äläkä tarkastele rakennuksia ylhäältä/lintuperspektiivistä vaan muuta katselukulma sellaiseksi kuin kävelisit oikeasti kadulla).

Nämä antiikin rakennukset tallentuvat väliaikaisiin paikkamerkintöihin. Kun ne tallentaa sieltä omiin paikkamerkintöihin, kieleksi voi jälleen vaihtaa suomen ja antiikin Rooma säilyy suomalaisessakin versiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.