lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Aineseminaari Iisalmessa


Eilinen meni Iisalmessa ISOverkoston seminaarissa matematiikan ja luonnontieteiden opettajille. Paikalla oli n 30 opettajaa, ja uskon, että moni sai käytännön eväitä ja ideoita omaan opetustyöhönsä. Itse olin ma-fy-ke -ryhmän sessioissa ja opin mm. kemian kaavojen piirtämisestä tietokoneohjelmilla. Tuli kylläkin aika taiteellisia propaaneja :)

Seminaarin päätteeksi tutustuimme IS-VETin toimintaan. Upeita työkaluja mm. fysiikan lainalaisuuksien havainnollistamiseen. Dataloggerilla erilaisten anturien (esim. lämpö, ääni, valo, etäisyys) kanssa voi luokkatilassa hienosti demota (datatykki aika välttämätön) eri muuttujien vaikutusta lopputulokseen. Mieleen jäi myös optiikan huone, jossa saattoi testata erilaisten prismojen (?) vaikutusta valon kulkeutumiseen.

ITK-päiville Aulangolle ollaan väsätty esityksiä. Mm. ISOverkoston verkko-opetusta helpottavasta kurssipohja-toimintamallista yritämme saada esityksen läpi.

Verkko-VESOkin on lähtenyt Moodlessa kivasti käyntiin. Kuusi (/22) on jo tutustunut ympäristöön ja yksi on tehnyt jo lähes kaikki tehtävätkin.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.