keskiviikkona, maaliskuuta 31, 2010

TutkiNet-aihiot ja Oppimappi ja vähän ITK:sta ja muustakin


Kuopiossa viidellä koululla on käytössä Otavan TutkiNet-oppimisaihiot. Opettajat käyttävät aihioita Peda.netin Oppimappi-ympäristössä ja tämän viikon opettajatapaamisessa kävi ilmi, että tätä kautta olemme saaneet (kuten toivoimmekin) opettajia myös verkko-oppimisympäristön (Oppimapin) käyttäjiksi. Tietyt tekniset helpotukset aihioiden käytössä Oppimapissa saivat myös kovasti kiitosta. Nyt vaan odottelemme vielä 1.- 2. luokkalaisille tarkoitettuja aihioita!

ITK-päivien viimeinen halpa ilmoittautumispäivä on tänään! Tänään oli myös ITK-online-seminaari - kurkistus Sometu-verkoston ITK-foorumin tuleviin sisältöihin. Erityisesti kalamalja-tekniikalla toteutettua osuutta odotan kovasti (kts esimerkki)! Kuopiolaisille osallistujille varasin hotellihuoneet jo viime vuoden puolella, tunnetusti Hämeenlinnassa on ruuhkaa huhtikuun lopulla :) ISOverstaan esityksen raamit ovat myös jo mietittynä. Tänä vuonna meillä on mukana kaksi ihan oikeaa opettajaa kertomassa omista jutuistaan ja se on minusta just sitä mitä ITK kaipaa :)

HAMKissa ovat lähteneet miettimään sosiaalisen median etikettiä (HAMKin someketti). Kuntaliittohan julkaisi omat verkkoviestinnän ohjeistuksensa jo jokin aika sitten. Hyvin monessa oppilaitoksessa tiedän näitä asioita mietittävän. Myös ISOverstaassa suunnitellaan oppilaitosten tukemista tässä työssä. Sosiaalisen median yksi mainituin työkalu on Twitter, tutustu Twitterin opetuskäytön linkkivinkkeihin!

ISOverstaassa on nyt kerrassaan 71 jäsenoppilaitosta. Uusimpia tulokkaita ovat Aurajoen lukio ja urheilulukio, Punkaharjun lukio ja Polvijärven lukio sekä Pohjois-Karjalan ammattiopiston Lieksan, Niittylahden ja Nurmeksen toimipisteet. Laajentuminen lisää toiminnan haasteita, mutta samalla uudet oppilaitokset tuovat aina uutta asiantuntemusta ja kehittäjävoimaa, tuoretta ihmettelyä, verkostoon. Verkkotyökalut onneksi lyhentävät matkoja ja mahdollistavat vuorovaikutuksen toisistaan kaukanakin olevien verkoston jäsenten kesken.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.