perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Tietoliikenneongelmia ja hyviä clip arteja, ISOverstas kiinnostaa

Tämän päiväistä koulutuspäivää valmistellessa löysin hyvän clip art -sivuston. Siellä on selkeitä piirroksia eri aiheista, ja kaikista vielä sekä valkotaustalliset että "läpinäkyvät" versiot. Ilmaisia käyttää, tosin lähde on mainittava. Ja toki kuvioista näkyy, etteivät ne suomalaisesta kulttuurista ole kummunneet :)

Aamun aloitus oli oikein tvt-koulutuksen antimainos - illalla testattuun koneeseen ei meinattu saada millään Internet-yhteyttä, juuri tänä aamuna oli palvelimen dns-systeemit päivitetty ja tämä (ilmeisesti) aiheutti häikän, plus että kone ei tykännyt tikustani... Vartin myöhässä kuitenkin kaikki toimi, ja onneksi tämä suuvärkki on myös edelleen käytettävissä, joten alkuun aina pääsee silläkin :) Kuulijoina oli kolmisenkymmentä kuopiolaista opettajaa, ja he saivat tuhdin paketin käytettävissä olevista verkkotyökaluista, alkaen Pedanetin härveleistä (Jarkon sanontaa lainatakseni), jatkuen sosiaalisen webin kautta verkosta löytyviin ilmaisiin sivustoihin/ohjelmiin. Ilmeisesti ei kuitenkaan aivan överiksi mennyt kun uusintaakin tälläiselle päivälle kyseltiin.

ISOverstas-yhteistyö kiinnostaa ympäri Suomen. Useita pyyntöjä on tullut päästä tutustumaan ISOverkoston verkkosisältöihin, jotka hankkeen päätyttyä ovat sitten kaikki ISOverstaan jäsenien käytettävissä. Mielenkiintoista nähdä millainen verkosto meillä on vuoden 2008 alussa! Toivottavasti iso ja kehitys- ja jakamishaluinen, jotta hyvin alkanutta kehitystyötä ja kollegiaalista asiantuntijuuden jakamiskulttuuria saadaan jatkettua ja levitettyä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.