sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Kuusi päivää ilman tietokonetta!


Yli kuukausi poissa blogosfääreistä ja 6 pv ilman tietokonetta. Sanoisin, että meikäläiseltä aika hyvin:) Jos addiktio olisi suurempi olisin Roomassa etsiytynyt Internet Cafe'seen, sellaisia kyllä siellä näkyi. Mutta ikuinen kaupunki oli ihan ilman nettiä niin suurenmoinen, että yhteydet ulkomaailmaan jäivät mennen tullen toiselle sijalle.

Bloggaustaukoon on syynä myös moninaiset työreissut ja koulutukset. On ollut ITK-päivät, ja ISOverstaan kaikissa maakunnissa (5 kpl) vierailut. Siihen päälle vielä VESOt Pieksämäellä ja Suomussalmella, sekä muuten vain koulutusta Ilomantsissa, sekä koulutuspäiviä Kuopiossa ja Facta-tietokilpailun purkua. ITK-päivät olivat antoisat, tapasi paljon (virtuaali)tuttuja ja sai päivitettyä mitä Suomessa on meneillään. Sosiaalinen media on selvästi "in", siihen liittyvät sessiot olivat erityisen suosittuja. Kirjoitin lyhyen koosteen omasta ITK-kierroksestani. ITK-päivien jaikuraportointiinkin osallistuin.

Kuopiolaisilla koululaisilla on käytössään WSOY:n sähköinen Facta tietopalvelu. Sen käytön tehostamiseksi järjestettiin helmi-maaliskuussa tietokilpailu, jossa oli omat sarjansa eri luokka-asteille. Kirjapalkintoja oli tarjolla. Ilmeisesti tunnusten muistaminen on vaikeaa tai Wikipedia (?) muuten vain on tutumpi, sillä oli monia kouluja, joista ei ollut yhtään osallistujaa tietokilpailuun. Harmillista, sillä Facta tietopalvelu tarjoaa hyviä asiantuntija-artikkeleita monista aiheista. Nyt onkin tulossa sellainen parannus, että kouluilta pääsee suoraan ip-osoitteen perusteella Factan tietoihin kiinni. Katsotaan auttaako käyttöasteeseen.

ISOaitan materiaalien saatavuudessa on ollut viime viikolla katkoksia, linkit eivät ole auenneet. Ilmeisesti mediapalvelimen asennukseen liittyviä (olin lomalla). Palvelua hiotaan koko ajan, mikä on tärkeää, mutta tosi harmillisia tälläiset käyttäjiin heijastuvat käyttökatkot. Toivottavasti kukaan verkko-opiskelija ei tämän takia päätä olla osallistumatta tulevaisuudessa verkkokurssille.

Tulevalla viikolla on ISOverstaan ammatillisten oppilaitosten verkko-opetuksen kehittämispäivä ja perjantaiksi matkaamme Mäntsälään. Seuravaalla viikolla alkavatkin sitten jo virtuaaliluokkakoulutukset OPH:n oppimisympäristöhankkeeseemme liittyen.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.