sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

TVT-strategiaa, Verkko tutuksi -koulutusta ja VESO-päivä Iisalmessa

Menneellä viikolla Kuopion koulujen tvt:n opetuskäytön strategiat nytkähtivät taas eteenpäin kun strategiavastaavat istuivat päivän koneiden ääressä ja hinkkasivat tekstejään eteenpäin. Hankalinta tuntui olevan kaupunkitason strategiatekstin soveltaminen oman koulun tasolle - mitä jokin koko koulutoimen strategiassa asetettu tavoite tarkoittaa omassa koulussani? Miten aiomme toteuttaa tvt:n opetuskäytön pedagogiset tukipalvelut omalla koululla? Visioita ja tavoitteita tuntui kuitenkin hienosti löytyvän, enemmänkin realiteetit painavat päälle - ei ole koneita, ei tykkejä eikä tietotaitoa tarpeeksi.

Verkko tutuksi -koulutuksen kuudes toteutus sai päätöksensä perjantaina. Marja-Leena Hyvärinen availi opettajille verkkokeskustelujen saloja ja korviini tarttui kiva termi "viipyilevä prosessi" - sellaisenhan viivästeiset keskustelufoorumit saavat aikaan. "Anna aikaa" on yksi oppimisen perussääntöjä ja tämä toteutuu foorumeissa.

Muutoin, Kuopion yliopiston oppimiskeskuksessa on tekeillä Aaron, uusi sähköinen ajankäytön hallinnan työkalu verkko-opetuksen mitoituksen tueksi, ensin pilottien käyttöön. Jossain vaiheessa se on tulossa myös kaikkien yo-opettajien käyttöön, toivottavasti myös toisen asteen opettajille.

Työviikon päätti eilinen Ylä-Savon lukioiden yhteinen VESO-päivä Iisalmessa. Siellä ISOverkoston esityksen jälkeen saimme kuulla voice massage -asiantuntijaa Leena Koskista Siilinjärveltä. Voice massagella tarkoitetaan lihasryhmien rentouttamista klassisen hieronnan otteilla ja se on saanut alkunsa pankkivirkailijoiden säryistä. Hyvä ryhti ja lihastasapaino tarvitaan, jotta puhuminen olisi vaivatonta eikä äänihäiriöitä tulisi. Lisäksi opin, että terve ääni on "sointuva, miellyttävä, ilmeikäs ja kantava", kun taas "kariseva ja nariseva" ääni ei sitä ole. Millainen on kariseva ääni?

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.