lauantaina, joulukuuta 16, 2006

TVT-strategiatyön käynnistäminen, Tampereen seutufoorumi, Mediakeskuksen tulevaisuusverstas, aihiokokonaisuus -seminaari ja Moodle 1.7

Siinäpä reissuja ja asiaa kerrakseen viimeiselle parille viikolle, kaiken muun juoksevan työn ja "sotaharjoitusleskeyden" rinnalla!


Kuopion kouluissa todellakin päivitetään koulukohtaiset opetuskäytön tvt-strategiat ja tämä työ on nyt virallisestikin saatu alulle. Koulujen tvt-vastaaville on selitetty työn eteneminen ja valmista pitäisi olla maaliskuun 2007 lopussa. Paraikaa on meneillään verkkokysely kaikille opettajille, jonka pohjalta on hyvä rakentaa tulevaisuuden suunnitelmia ja linjauksia.
Kävin kouluttamassa Tampereen seutufoorumin opettajia marraskuun lopussa ja ainakin ISOverkoston koulutuskurssi -malli sai siellä tuulta purjeisiin. Mikäs siinä, innovatiivinen koulutusmallimme, jossa aloitteleva verkko-opettaja lähiohjaajan roolissaan, ilman sisällöllistä tai arviointivastuuta, pääsee perehtymään aidolla lukiokurssilla verkko-opetukseen ja -opiskeluun, on toiminut meilläkin erittäin hyvin.

Helsingin mediakeskuksen Tulevaisuusverstaalla 4.12. pohdimme haasteita ja ideoita tvt:n opetuskäytön tulevaisuuden varalle. Osaaminen ja toimintakulttuurin muuttuminen koettiin suurimmiksi haasteiksi.

ISOverkoston aihekokonaisuus-seminaarissa Kuopiossa 8.12. opetushallituksen Liisa Jääskeläinen erittäin ansiokkaasti avasi aihekokonaisuus-käsitettä, ja Anneli Tella vielä ryhmätyöosuudessa avasi kysymyksillään silmämme aihekokonaisuuden monimuotoisuudesta ja laaja-alaisuudesta. Aihekokonaisuuksien huomioimisessa on lukioilla valtava luovuutta vaativa haaste. Asiaan tarttumiseen osaltaan kiirehtää se, että osa yo-tutkinnon kysymyksistä pohjautuu aihekokonaisuuksiin.

Moodlen uudet versiot ovat tulleet tai ovat tulossa. Olin Hämeenlinnassa Mediamaistereiden opissa Moodle 1.7 -versiosta ja sen reissun tuloksena päätimme sittenkin tässä välissä päivittää 1.6 -versioon. Saamme uudet hyvät työkalut käyttöömme, mutta ei vielä tarvitse viilata eri roolien oikeustasoja. Kuvassa oikealla Janne Orkola Mediamaistereista ja kaksi Merja Juntusta!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.