lauantaina, elokuuta 30, 2008

Moodlen kanssa ahertamista

Tämä päivä sujui rattoisasti kun päivitin ISOverstaan Moodlen ylläpito- ym. ohjeita ensi viikon verstastukipäivää varten. Päivitetyt ohjeet löytyvät ISOverstaan koulutusmateriaaleista. Samalla törmäsin muutamiin ongelmiin, mm. Ylläpito-lohkon Nollaa -toiminto ei poista sitten millään foorumien sisältöjä, emmekä saa japanilaisia merkkejä näkymään. Viestejä Mediamaisterien Moodletukeen on lähtenyt useita... Ensi viikolla alkaa ensimmäinen ISOverstaan japanin verkkokurssi; ilmoittautuneita on kymmenkunta.

Menneellä viikolla verstastiimi päätti taas usean uuden Moodle-kurssipohjan ostamisesta verkoston opettajien käyttöön. Tulossa on niin hevoskasvatusta kuin työhyvinvoinnin ja venäjänkin kursseja. Tällä hetkellä ISOverstaan opettajien yhteisessä käytössä on 241 Moodle-kurssipohjaa.

iGooglesta syötteet Google Readeriin, Flickr-palvelussa parannuksia


Jo viime keväänä yritin etsiä keinoa kuinka saan iGooglesta syötteeni Google Readeriin. Nyt vihdoin löytyi ohjelmanpätkä, jonka avulla sain konvertoitua iGooglen syötteet (xml) Google Readerin vaatimaan opml-formaattiin. Pientä hienosäätöä sai sitten vielä Google Readerin puolella tehdä, mutta olen tosi tyytyväinen kun siirto viimein onnistui.

Googlen eri palveluiden yhteensovittaminen on muutoinkin puolitiessään. Esim. gmail-sivun ylälaidassa on kyllä linkkejä joihinkin muihin Google-palveluihin, mutta ei "omaan tiliin", josta löytyisivät kaikki omassa käytössä olevat Google-vempaimet. Ainoastaan Google Readerin ylälaidasta olen toistaiseksi löytänyt linkin "Oma tili". Knollin sivuilta puuttuu kaikkinainen linkitys muihin Google-sivuihin. Tyhymää...

Sen sijaan kuvanjakopalvelu Flickr on taas petrannut käytettävyyttään. Sinne on ilmaantunut Slideshow ja Share -painikkeet. Nyt on mahdollista pyytää kaveri katsomaan kuvia ns. Guest Passilla, jonka voimassaolon päätät itse. Vastaanottaja näkee kuvat aukaisemalla sähköpostissaan linkin; eikä siis rekisteröitymistä Flickr'iin enää tarvita.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.