lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Kulttuurien välistä viestintää ja kiireen kesytystä, ääntä, OPE.fi-tasojen luotaamista


ISOverkoston kieltenopettajien juhlaseminaari Pohjois-Savon opistolla 29.8.2007 alkoi viittomien opettelulla ja jatkui Roman Schatzin erinomaisella suupielet tiuhaan ylös nostavalla esityksellä kulttuurien välisestä viestinnästä. Romanin PP-tiedoston taustakuvista voisi ottaa mallia, taustan ei tarvitse aina olla tylsä ja perinteinen! Iltapäivän vietimme viimetipan vintillä kiirettä kesyttämässä Maarit Veen opastamana.

Seminaaria ennen koostimme ohjeita äänen käsittelyyn, sillä etenkin kielissä verkkomateriaalit täydentyisivät kun opettajat rohkaistuisivat ottamaan enemmän ääntäkin käyttöön. Valmiitakin podcasteja löytyy mukavasti ja mikä ettei opettaja voisi tehdä omia podcasteja! Niitä sitten voi vaikka Moodleen tilata RSS-syötteiden avulla. Äänitys ja äänityksen editointi on nykyään tehty sangen helpoksi ja esim. ilmainen Audacity on verraton työväline äänen käsittelyyn. Samaten kuin Mobile Media Converter sitten tiedostojen konvertointiin (jos vaikka tekee äänityksen puhelimella). Ohjeet löytyvät tällä hetkellä Wordinä ISOverkoston mediasivulta.

Kuopion koulujen rehtorit kartoittavat syyslukukaudella opettajiensa OPE.fi-tason. Näin saamme arvokasta tietoa koulutustarpeesta ja ennen kaikkea kokonaisnäkemyksen millä tasolla täällä hiihdellään. Eri tasojen selkeä kuvaaminen ei ollut aivan yksinkertaista, mutta uskoisin esimerkkien avulla asian vastaajille kuitenkin selkenevän.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.