keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Opetusministerin visio hyvästä koulupäivästä

Kuopion opettajille ja kouluviraston väelle tarjottiin eilen illalla tilaisuus kuulla ja kysellä koulumaailman ajankohtaisia asioita opetusministeri Antti Kalliomäeltä. Ilmeisesti asiat ovat Kuopion kouluissa kohtuullisen hyvin, koska paikalle saapui vain kolmisenkymmentä aktiivia.

Ministeri varoitti alkupuheenvuorossaan, että "PISA-hurmokseen ei ole syytä", sillä nuorten koulutuksen taso on lievässä laskussa, etenkin poikien osalta. Hän näki haasteena koulun hyvinvoinnin lisäämisen. Kalliomäen vision mukaan hyvä koulupäivä on "virikkeellisempi, luovempi ja liikkuvampi" kuin nyt. Sana luovuus tuli esille useamman kerran. Toinen toistuva teema ja huoli oli se, että ministerin mukaan "koulu ei ole enää samanlainen arvo kuin ennen", ja hän näkee "merkkejä asenteiden rapautumisesta suhteessa koulutukseen". Eikä ihme, jos vaikka seuraa Ruotsin puolelta tulevia uutisia opettajan täydellisestä arvovallan menetyksestä.

Siitä olin iloinen, että yliopistotasolla Kalliomäki ei ole maakuntasarjan versus kansainvälisen sarjan kannattaja, vaan haluaa kaikkien Suomen yliopistojen olevan kansainvälisellä tasolla! Tutkijanuran läpikäyneenä lämmitti mieltä, että hän arvosti "tutkimisen ammattilaisia".

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.