maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Walesin vieraista selvitty, uusia koulutuksia jo suunnitellaan täyttä päätä

Walesin vieraamme edustivat Pohjois-Walesin Cynnal-nimistä organisaatiota (Regional Council'n alaisuudessa), joka tukee alueen opettajia monin eri tavoin. Tämä alue on vahvasti kymrinkielinen, joten luokassa on lukioasteella useasti puolet kymrin ja puolet englannin puhujia. Alakoulussa (n. 5-11 v) kaikki opetus on kymriksi, joten jos muutat Englannin puolelta Pohjois-Walesiin, niin tenava joutuu ensimmäiseksi 12 viikon teho-kymrinkurssille! Tilanteesta seuraa myös se, että digitaalinen verkko-oppimateriaali täytyy useimmiten tuottaa kahdella kielellä. Esimerkki tietotekniikan käytöstä terveydenhuollossa: http://www.gcad-cymru.org.uk/vtc/ngfl/ict/cynnal_ict1/# (Klikkaa As ICT, tämän jälkeen valitse ylhäältä "Health" - kielen voit vaihtaa klikkaamalla c-painiketta oikealta).

He tulivat Kuopioon oppiakseen ISOverkoston verkko-opetuksen käytänteistä. Paljon he kyselivätkin ja olivat vaikuttuneita verkostostamme. Päivät walesiläisten kanssa olivat hyvin opettavaisia myös meille mukanaoleville, niin sisältöjen kuin kielenkin kannalta.

Mutta uudet koulutukset painavat jo päälle. Huomenna Vetua & Moodlea ja torstaina ISOverkoston verkko-opettajan päivä. Vihdoin testasin ilmaisen täysin onlinena käytettävän MindMeister-mindmap-ohjelman. Vaikuttaa kelpo peliltä, kannattaa kokeilla ja ottaa käyttöön. Alla oleva mindmap on ensimmäinen yritelmäni (tai www-linkkinä).

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.