tiistaina, lokakuuta 14, 2008

YouSendIt, Verkko-VESOa, sosiaalista mediaa ja Amerikan ihmemaa

Kaiken kiireen keskelläkin onneksi löytää uusia käyttökelpoisia työkaluja, jos vaan ennättää edes käväistä Jaikussa :) Jossakin Jaiku-ketjussa mennä viikoilla mainittiin YouSendIt -palvelu, jonka avulla voi jakaa isoja tiedostoja (max. 100 Mb), ja se toi heti helpotusta arkeen. YouSendIt ei vaadi rekisteröitymistä, ja voit jakaa tiedoston yksinkertaisesti kirjoittamalla vastaanottajan (vaikka itsesi) sähköpostin. Tiedostot ovat viikon ajan haettavissa verkossa. Näpsää!

ISOverstaan opettajille suunnattu Verkko-VESO alkoi 1.10. ja ensimmäiset ahkerat opettajat olivat suoriutuneet 6 h virtuaaliVESOn suorittamisesta heti ensimmäisellä viikolla. Meillä on Leenan kanssa kerrassaan 25 opettajan ryhmä, joten kommentoitavaa on ihan mukavasti! Samalla näemme mahdolliset pullonkaulat ISOverstaan palvelujen käytössä.

Sosiaalisen median koulutuksemme ensimmäisenä päivänä lokakuun alussa tutustuimme mm. wikiin, ja tarkoituksena oli, että tuottaisimme ISOverstas-verkostosta wikipediaan oman artikkelin. Yllätys oli, että ihan asialliset ja informatiiviset yritykset deletoitiin toistuvasti. Missä wikipedian demokratia, kuka sinne saa kirjoittaa? Toisaalta tämä oli todiste siitä, että joku todellakin seuraa koko ajan mitä sinne kirjoitetaan ja mikä tahansa ei mene läpi.

Nyt on syysloma meneillään ja olen Ameriikan ihmemaassa New Jerseyn ja New Yorkin syysruskaa ihastelemassa. Oli jo päässyt unohtumaan kuinka kaikki täällä on isoa, niin autot, sängyt, jääkaapit, hellat kuin voirasiatkin :) Telkussa on kanavia 80, ja osa niistä upeita HD-tasoisia kanavia. Kelpaa täällä katsoa jääkiekkoa...

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.