sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Oppimisaihioita, virtuaaliluokkaa, äidinkieltä ja PedaCastingia

Vuosi on alkanut vilkkaasti erilaisilla koulutuksilla. TutkiNetin oppimisaihiot otettiin viimein 9.1.2009 pilottikäyttöön neljässä Kuopion koulussa. Käyttö tapahtuu Pedanetin uudistetussa Oppimapissa - näin saamme samalla sisäänajettua Oppimappiakin :)

ISOverstaan Virtuaaliluokka-oppimisympäristöhankkeessa (oph) uudet 10 koulua ovat syksyn mittaan saaneet fyysisen virtuaaliluokan käyttöönsä. Siihen liittyvä koulutus vei viime viikolla Joroisten lukioon ja huomenna ajellaan Pohjois-Karjalaan Ilomantsin lukioon. Haasteena on nyt saada opettajat käyttämään tätä uutta mahdollisuutta, joko oppituntitallenteiden tuottamiseen tai opettamiseen verkon yli eri pisteisiin. Suuri huoli kentällä tuntuu olevan mm. se, että leviävätkö tallenteet YouTubeen... Eikös se olisi vaan hieno juttu jos hyvä oppitunti leviäisi?

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajia oli perehtymässä verkon käyttöön. Kävimme läpi keräämiäni valmiita materiaaleja, perehdyimme samalla wikin käyttöön ja lopuksi jokainen rakensi omaa Veräjäänsä. Erityisesti oma tekeminen (luonnollisesti) innosti ja oppipa siinä muutama opettaja päivän mittaan lisää hiiren käyttöäkin!

Tämän vuoden innoittava oppimiskokemus tulee itselleni olemaan mukanaolo Opekon PedaCasting-koulutuksessa. Sain houkuteltua muitakin kuopiolaisia mukaan, joten voimme paikallisilla tapaamisilla rikastaa muutoin täysin verkossa toteutettavaa koulutusta. Mukaan mahtuu edelleen! Erityisesti podcastien käyttö koulutuksen runkona kiinnostaa. PedaCastingia vetävät Pasi Silander ja Anne Rongas, joten porukka on hyvissä käsissä!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.