torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Ulkoilua, RSS-syötteitä, Google Earth'iä, Ningiä, strategiaa ja LANit


Näin talvilomaviikolla on ollut hyvää aikaa ulkoilla, mutta kylmiin (?) aamuihin on mahtunut myös hedelmällisiä verkkoretkiä. Olen oppinut kaikenlaista mm. käydessäni läpi kaikki Google Readeriini tallentuneet lukemattomat RSS-syötteet. Joitakin jaoin eteenkinpäin. Mm. kaavio verkottuneesta opiskelijasta on mielenkiintoinen. Google Earth -koulutustakin olen valmistellut - uutta 5.0 versiossa on ainakin tiedot meristä. Mutta sitä "Muinainen Rooma" -palikkaa ei ole vieläkään löytynyt Galleriasta!

Vinkkiverkosta löytyi useampikin uusi Ning-ympäristö lukiopuolelta, mm. ENA5, ENA7, kv-hanke ja integraalilaskentaa. Kiva nähdä erilaisia käyttöönottotapoja. Ningissä ovat muutoin menneet sorvaamaan yleisiä asetuksia siten, että enää ei näe "Uusimmissa tapahtumissa", että kuka on kommentoinut mitäkin, lukee vain että "1 jäsen kommentoi...", harmillista.

Kuopiossa on työn alla TVT-strategian päivitys, josta mainitsin Brightkite-sivulla. Tuliaisina sain linkin eNorssin tuoreisiin TVT-strategiasivuihin - kiitos Jari. Näin sosiaalinen media toimii! Sossumediasta kerroin helmikuun lopulla Kuopion rehtoreille pakkaspäivillä. Selvästi herätti ainakin osan yleisöstä miettimään, että pitäisikö vähän päivittää verkkotaitojaan :)

Meillä oli tällä viikolla kahden päivän LANit kotosalla (kts. kuva). Parhaimmillaan pieneen huoneeseen oli mahdutettu viiden nuorukaisen koneet :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.