keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Keltaista, zoomia ja TV-ohjelmien käyttöoikeuksia

Olen itse aika keltainen ihminen (eli esim. olohuoneen verhot keltaiset...) ja ilahduin kun löysin "Elisa sanoo oo..." -blogin, jossa oli kommenttiin pyydetty keltaisia kuvia ja niistä sitten tehty kuvakollaaseja. Kiva idis ja hienoja tuotoksia!

Kannattaa puhua ääneen tietskaongelmiaan teini-ikäisen kanssa. Ihmettelin, että mistä löydän IE:stä (jossa tiesin tämän ominaisuuden olevan) tai Firefoxista sivun zoomaustyökalun, ja Anssihan heti sanoi, että miksi et käytä hiiren scroll/Ctrl tai näppäimistön Ctrl/+/- -toimintoa... Tätä sivun zoomaustoimintoa tarvitsen kun esittelemme ISOverstaan toimintaa portaalimme kautta. Portaalin tekstiä kun ei ole tehty tykillä näytettäväksi. Nyt ratkesi tämäkin pulma, jee.

Tänään ovat opetusministeriö ja kopiosto tehneet sopimuksen TV-ohjelmien käytöstä opetuksessa. Uusi sopimus sallii YLE TV1-, YLE Teema- ja FST5-kanavien tallennuksen opetuskäyttöön. Tosin joitakin rajoituksia siinä toki on, esim. leffoja ja mainoksia ei saa tallentaa. Samalla myös YLE TV2 ja MTV3 putosivat vanhasta sopimuksesta pois. Kopiosto on muutoin tuottanut nelosluokkalaisille tekijänoikeustietopaketin, joka tullaan postittamaan kouluille tänä keväänä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.