keskiviikkona, elokuuta 19, 2009

Wirkamiehet Werkossa

Tänään on järjestetty Espoossa Wirkamiehet Werkossa Workshop, josta @troppone oli ansiokkaasti raponnut Qaikuun käsiteltyjä teemoja. Virkamiehen yksilö- ja virkaidentiteetti todettiin yhdeksi keskeiseksi asiaksi, milloin kirjoittaa virkamiehenä, milloin omana itsenään? @Samuel antoi hyvän vinkin: "Yksi erikoisohje verkossa toimimiseen: Rooli - Vaikka edustat organisaatiotasi, pyri näyttäytymään ihmisenä. Muutkin sosiaalisissa verkostoissa asioivat ovat ihmisiä. Siellä on totuttu tasavertaisuuteen, kun viraston ovesta on totuttu kävelemään nöyrästi hattu kourassa." En nyt tiedä tuosta hattu kourassa kävelemisestä enää nykyaikana, kyllä asiakkaita pyritään palvelemaan tasavertaisesti. Mutta persoonallisuus saa näkyä virkamiehessäkin!

ISOverstaan virtuaaliluokkahanke sai oph:n oppimisympäristöhankkeesta jatkorahoitusta. Jatkamme 30 vanhan koulun kanssa, ja lisäksi 13 uudelle lukiolle rakennetaan virtuaaliluokat. Painopiste tässä hankkeessa on virtuaaliluokkapalvelujen pedagoginen kehittäminen. Keräämme käyttökokemuksia, kehitämme malleja ja koulutamme opettajia virtuaaliluokkien monipuoliseen ja pedagogisesti toimivaan käyttöön. Myös opettajien kouluttajakoulutus käynnistetään. Koko ajan mukana on tietty myös tekninen kehittäminen ja käytettävyyden parantaminen. Viimeinen edistysaskel on ollut äänenlaadun parantaminen samanaikaisopetuksessa erityisen tietokoneeseen asennettavan kaiunestokortin avulla. Haastetta lisää se, että virtuaaliluokkapalveluiden kehittämiseen saivat rahoitusta nyt myös ISOverstaan ammatilliset oppilaitokset, joissa tarpeet ovat osin erilaiset kuin lukiopuolella.

Milloinkahan VR on uudistanut verkkopalvelunsa? Nyt siellä onkin vihreä näkymä punaisen sijasta. Kertakäyttämisen perusteella muutos on onnistunut - täysin intuitiivisesti ja tosi helposti löysin tarvitsemani tiedot.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.