perjantaina, maaliskuuta 20, 2009

Huolestumisia ja hyviäkin uutisia

Viime viikkoina on ollut muutamia huolestuttavia tapahtumia tälläiselle verkkofriikille. Kahteen otteeseen Gmail on jämähtänyt! Ja juuri sinä iltapäivänä kun piti esitellä tvt-strategiaa työryhmälle Google Docsilla, niin Docsikin oli sen hetken poissa päältä. Onneksi olin ottanut pdf-kopion kaikesta. Ja heti kokouksen jälkeen Docs taas toimi... Jopa Ning-palvelukin oli kertaalleen jonkun tunnin poissa käytöstä.

Jaiku on sirkutellut (=ei toiminnassa) tavan tasta, mutta onneksi tilalle on löytynyt juuri avattu Qaiku! Se on hyvin samantyyppinen mikroblogipalvelu kuin Jaikukin, mutta toimii :) Qaikun kehittäjille kiitokset siitä, että siellä kehitysvinkit otetaan tosissaan. Joka päivä tulee uusia ominaisuuksia. Brightkite-mikroblogipalvelu on jäänyt itselläni taustalle, tosin sen mahdollisuutta jakaa kuvia on edelleen ehdottoman hyvä. Twitteriin en vieläkään ole ihastunut.

Kuopiossa meneillään olevan TutkiNet-oppimisaihioiden pilotti on saanut hyvää palautetta. Ensimmäisessä seurantaryhmän tapaamisessa paikalla olevat opettajat suitsuttivat kokemuksiaan - myös oppilaat ovat tykänneet tosi kovasti. Nelosluokkalaiset kirjoittivat "Tutkinet on upea", "Hienoa että tälläinen on keksitty", "Tämähän on kuin olisi mesessä, mutta kirjoitetaan vain tieteestä".

ISOverstaassa ollaan saatu toimistoapua kun Taina aloitti työnsä 9.3. Tosi tarpeen! Strategiatyö on myös hyvässä vauhdissa. ISOverstaassa saadaan vihdoin uusi Moodle-versio (1.9) käyttöön, huhtikuun lopulla. On sitä odotettukin, mutta ollaan haluttu tehdä siirtymä hallitusti, koska Moodle on meillä tosi kovassa käytössä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.