tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Keskikesän tunnelmia


Loppukevät jotenkin vain vilahti työkiireissä ja blogi jäi aivan hunningolle :( Kesälomalle kotiutuminen on sekin ottanut aikansa, pidempään kuin yleensä. Neljättä viikkoa jo viedään ja vasta kolme kirjaa luettuna. Hauskasti sattui eilen kun olin lukutauolla Tuulen varjo (Zafon) -kirjasta, niin TAir kommentoi samaista kirjaa Qaikussa.

Sen verran olen loma-aikaani "tuhlannut" nettiin, että tein yhden kuvasarjan juhannuksen luontoretkestäni EveryTrail-palveluun. Palveluun voi viedä kuvia (ja halutessaan GPS-dataa) ja paikantaa ne kartalle. Sain vinkin Akelta, joka oli tehnyt loistavan kuvasarjan Kuopion talojen kivimateriaaleista samaisella työkalulla.

Kyllästyin isoon E90-kännyyni ja siirryin käyttämään Nokian E75-mallia. E75 on sopivasti naisen taskuun mahtuva ja siinä on silti kaikki mahdolliset tarvittavat työkalut, paitsi iso näyttö web-selailuun. Täysimittainen qwerty-näppäimistö mahdollistaa hyvin esim. qaikuilun. Gmail-viestien näkyminen heti päänäkymässä on näppärää!

Fring-ohjelman asentaminen E75-puhelimeen onnistui vasta sms-viestin avulla. Perinteisten mesen ja Skypen lisäksi Fring tarjoaa mahdollisuuden seurata ja kirjoittaa myös Twitter-viestejä. Fringin Twitter 2.0 mahdollistaa myös hakujen tekemisen Twitteristä. Facebook-seurannan jätin asentamatta, sillä FB ei vieläkään ole suosikkini yhteisöalustoista vaikka kaikki siellä ovatkin :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.