sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Facebook

Miska Rantanen kirjoitti Hesariin suuren suosion saaneesta Facebookista, yhdestä web2:n verkostoitumistyökalusta ("kaveriverkosto"). Hänen kirjoituksensa "Uhkana yhteisöllisyysähky" päättyi seuraavaan lauseeseen: "Yksityisyydestä verkossa voi tulla kohta yhtä kysytty ylellisyystuote kuin hiljaisuudesta suurkaupungissa. "

Jaikussa uudistuksia, eka blogitehtävä annettu, walesiläisiä odotellaan

Jaikuun on tullut sellainen muutos, että Contacts-sivu on korvattu People-sivulla ja nyt pystyy helposti seuraamaan kuka on "seuraajasi" (follower). ISOverkoston Jaiku ei ole oikein löytänyt vielä käyttäjiään, mutta itse olen saanut paljon seuratessani usean eri Jaiku-kanavan ja jaikuilijan ajatuksenvirtaa. Guinnesin ennätystäkin (onko mahdollista saada yhteen Jaikuun tuhatta kommenttia) siellä puuhaillaan... ainakin oman kommenttikanavani tukki täysin, eikä siis ole sitä parasta Jaikun hyödyntämistä.

Tvt-tukihenkilökoulutuksessa on nyt annettu ensimmäinen blogitehtävä, jossa koulutettavia pyydetään arvioimaan yksi heille uusi avoimen puolen palvelu/ohjelma/materiaali. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää :) Vastalauseiden ja ahdístuksen ryöppy vaiko innostus soveltaa sosiaalisen webin työkaluja omassa työssään/elämässään.

Ensi viikko sujuu tiukasti ISOverkoston walesilaisten vieraiden kanssa. Tulevat tutustumaan meidän ratkaisuihimme verkko-opinnoissa, verkostoitumisessa ja toisen asteen yhteistyössä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.