sunnuntaina, elokuuta 12, 2007

Takaisin bloggaamassa ja jaikuilemassa!

Loppukevät oli niin hektinen, että bloggaaminen jäi ajatuksen tasolle. Kesällä annoin ajatusten levätä... Kesäloma oli pitkä ja luovaan joutilaisuuteen riitti monta hetkeä, lähinnä mokkijärven rannalla. Nyt taas jaksaa istua koneen äärellä.

Kesäkuun alussa esittelimme Suonion Leenan kanssa ISOverkoston toimintaa EDEN-kongressissa Napolissa, Italiassa. Siellä selvästi nousi esille käyttäjäkeskeinen ajatusmalli, oppijan oma aktiivisuus oppimaisprosessin rakentajana sekä erilaiset sosiaalisen webin työkalut. Sisällöistä ollaan vahvasti siirtymässä vuorovaikutukseen. Opettajien verkko-ohjaustaitojen kouluttamiseen oli monessa isossa instituutiossa panostettu, mikä varmasti on hyvä ja tarpeellinen asia. Blogien, wikien ja podcastien käytöstä oli lukuisia esimerkkejä. Oivallisessa keynote puheenvuorossaan Teemu Arina toi esille uuden ihmislajin, Homo contextus. Eksoottisin esitys kuvasi kuinka pankkiryöstöön voidaan verkkosimulaation avulla valmentautua, oltiinhan Napolissa :) Tarkempi selostus (Word) kuulemastamme löytyy ISOverkoston Media-sivulta --> Esitykset.

Ylä-Savon ammattiopiston opettajille kävin viime viikolla kertomassa ISOverkoston palveluista. Sieltä saattaisimme saada labrapuolelta validoinnista uuden kurssipohjan verkoston opettajien käyttöön. Innostuneet ja aktiiviset opettajat ovat tälläisen verkostoyhteistyön ehdoton edellytys ja voima.

Näin kesän jälkeen on taas intoa kaikkeen uuteen ja uusin hurahtamiseni on Jaiku-palvelun käyttöönotto. Jaiku on suomalaisten kehittämä ilmainen www-palvelu, joka on erityisesti ajateltu mobiilikäyttöön, eli esim. kännyllä (mikro)bloggaamiseen. Jaiku-viestien pituudet onkin rajoitettu 140 merkkiin. Jaikuilu on sellaista vapaamuotoista verkkoläsnäoloa, sinne voi heittää ajatuksia ja winkkejä ilman pitkiä korulauseita. ISOverkoston opettajille ja opiskelijoille olen perustanut oman jaikun. Kannattaa käydä tutustumassa myös Vaparetki-jaikuun. Käynnykällä kannattaa jaikuilla osoitteessa http://m.jaiku.com.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.