sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Kuvaesityksiä ja videoita jakeluun helposti

Sosiaalisten kirjamerkkien kautta (kiitos Tarmo T!) löysin ilmaisen helpon kuvashow-työkalun PhotoPeach. Ohjelmaan viedään omia kuvia, voidaan tekstittää niitä, lisätä kuvaan kysely, lisätä välidioja ja valita taustamusiikki. Ja lopuksi julkaista se verkkoon (voi pitää myös yksityisenä). Alla testaukseni:

Google Earth -kuvasarjaToinen oivallus tuli Akelta ja liittyy Google Docsin käyttöön. Google Docsin esityksiin voi helposti lisätä YouTube-videoita (Insert -- Video -- Kirjoita Search-kenttään hakusana -- Valitse video) ja ne sitten pyörivät siellä esityksen "sisällä". Voit siirrellä videon paikkaa vapaasti. Katso Aken esimerkki.

Jos Second Life -virtuaalimaailman käyttö kiinnostaa käy kurkkaamassa Voicethread-työkalulla tehty esitys SL:n opetuskäytöstä K20-tasoilla. Samalla tutustut Voicethreadin monipuolisiin ominaisuuksiin. Voicethread-esityksiä voi kommentoida sekä äänellä että tekstillä, joten sopii erityisen hyvin mm. kielten suullista kielitaitoa harjoittaviin verkkotehtäviin. Toiseenkin hyvään SL:n käyttöä valaisevaan videoon törmäsin. Ja kävinpä viikko sitten Virtukampus-hankkeen koulutuksessa ratsastamassa Second Lifessa!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.