perjantaina, lokakuuta 31, 2008

Moodlea, strategiaa ja Google Earthiä


Olin viime viikolla kouluttamassa ammatillisen puolen opettajia Iisalmessa YSAO:lla, teemana verkkokurssin rakentaminen Moodleen. Kävi taas kerran ilmi kuinka kätevää on kun eri oppilaitosten/verkostojen Moodlet pelittävät yhteen. Koulutuksessa käytimme ISOverstaan Moodlea, mutta halutessaan opettajat saattoivat siirtää zippinä tuotoksensa YSAO:n Moodleen, ja päinvastoin. Kurssipohjatuotantomme on hyvässä vauhdissa, ensi vuodelle on jo nyt sovittu lähes 20 uuden kurssipohjan rakentamisesta, verkoston opettajien yhteiseen käyttöön.

Maanantaina ISOverstaan strategiatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran. Todella innovatiivinen ja laajalla näkökulmalla ISOasioita katsova ryhmä. Käytössämme oli postissa juuri tullut Tuplatiimitaulu, ja kuten olimme arvelleetkin, se mukavasti tuki työskentelyämme.

Pohjoissavolaisia opettajia koulutin eilen Google Earthin saloihin. Koulun kaista joutui lujille, ja niin kouluttajakin, kun satelliittikuvien latautuminen kesti välillä luvattoman kauan. Kaikille Kuopion koulujen oppilasverkon koneille ko. ohjelma on mukana levykuvapaketissa, mutta verkon nopeutta pitäisi kyllä saada nostettua! No, etenimmepä sitten rauhallisesti :)

Google Earth on tästä viikosta lähtien ollut saatavilla myös iPhoneen ja iPod Touchiin. Jälkimmäisen kanssa sitä testailin ja sangen hyvin sovellus toimi. Myös Google Earthissä kaikki kuvat olivat kaksoiskosketuksella helposti suurennettavissa ja pienennettävissä. Koti-WLANillamme kuvat latautuivat 10 kertaa nopeammin kuin koululla... Tämän päivän sosiaalisen median koulutettavat myös innostuivat kovin Google Earthistä. Yhteinen nimittäjä oli YouTube, jonka käyttöä tässä koulutuksessa (qik-video) mm. harjoittelimme.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.