lauantaina, elokuuta 18, 2007

Jaikulle uusi kännysovellus! Mese ja Skype oikuttelevat

Tänä aamuna asensin uuden Jaiku Mobile clientin kännykkääni. Toisella yrittämällä se onnistui (Nokia E90), ensimmäisellä kerralla ohjelman hakeminen jumittui 8% kohdalle. Tämä on siis kännyyn ladattava sovellus, jonka avulla näet jaikukontaktiesi uusimmat viestit, sijainnin ja voit lähettää omia jaikuja maailmalle. Harmillista kyllä, se ei suostu ottamaan IP-yhteysosoitteeksi koti-wlaniamme, joten jos haluan käyttää tätä Jaiku-kännysovellusta, niin on valittava maksullinen internetyhteys. Niinpä luultavasti jatkossakin käytän edelleen kännyllä (ainakin kotona) jaikua käyttäessäni normaalia kännyn web-toimintoa, ja osoitteeksi valitsen silloin m.jaiku.com (sinulla joko täytyy jo olla tunnukset tai voit tuolta sivulta rekisteröityä - join in). Se toimii hyvin wlanin kautta.

Menneellä viikolla olin mukana Kuopion musiikkilukion VESO-päivässä. Pääsin siellä käyttämään MS Office 2007:n PP-versiota ja täytyy sanoa, että muutama minuutti meni, että pääsin sinuiksi sen kanssa. Moni asia löytyy vähän eri paikasta kuin ennen, joten nähtäväksi jää onko todellista käyttäjäystävällisyyttä tullut lisää! Tähän työkoneeseeni, joka pyörii Windows 2000:lla se ei edes sovellu...

Harmillinen asia kesälomien jälkeen on ollut se, että mese ja Skype vuorotellen eivät ole toimineet töissä, kylläkin kotona!? Tosin Skypen kansainvälisesti huomatut oireilut nyt torstaina estivät ohjelman käytön kotonakin to-iltana. Onneksi perjantaina yhteys taas toimi ja saimme Lampisen Jarkon kanssa koulutussuunnittelupalaverin pidettyä Skypellä. Mese toimii meillä ISOverkostossa päivittäisenä työkaluna, koska sekä Leena että paikoin Memma työskentelevät muualla kuin Kuopiossa. Mesen avulla on helppo ja nopea puida ajankohtaisia ongelmia, ilman että juuttuu puhelimen luuriin kiinni :) Eikä sähköposti kuormitu pikkukysymyksistä. Panu, media-asiantuntijamme, majailee kouluvirastolla kerrosta alempana, ja häneenkin mese-yhteys on jatkuvasti auki. Ja näenpä senkin, että milloin omat pojat ovat (taas) koneen äärellä :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.