tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Lyhyet osoitteet ja Firefoxin lisäosat, Ope.web

Testaanpa tässä ensimmäistä kertaa Firefoxin lisäosaa ScribeFire'a, jonka avulla voi suoraan julkaista blogiin tekstiä avaamatta itse Bloggeria. Parhaimmillaan tämä voisi hyvinkin helpottaa bloggaamista huomattavasti. Katsotaan kunhan kokemusta kertyy... Tämän(kin) vinkin sain Jaiku-kanavalta, jossa oli käyty keskustelua mitkä Firefoxin lisäosat ovat hyödyllisimpiä itse kullekin. Tuo keskustelu on kyllä täynnä web2-slangia :)

Toinen verkostoista löydetty ilmainen hyötyväline, jota olen viimeisen kuukauden aikana paljonkin käyttänyt on TinyURL, joka tekee pitkästä URL-osoitteesta lyhyen. Tämä on erityisen käyttökelpoinen Kuopion kaupungin käyttämän sähköpostiohjelman kanssa, joka lähes poikkeuksetta aina rikkoo pitkät osoitteet, ja vastaanottajilta tulee sitten huomautuksia toimimattomista linkeistä :( Toinen, kotimainen, vaihtoehto olisi Linkkiloota.fi, mutta sitä en ole vielä itse testannut. Linkkilootan etuna on se, että sinne voi lootaan naputella useammankin osoitteen.

Opetushallituksen lanseeraaman Ope.fi -tasojen tyyliin on verkkoyhteisössä kehitelty omaa Ope.web -portaikkoa. Mielestäni tässä ollaan onnistuneella linjalla! Samalla voit tutustua muihinkin wikikirjoihin (WikiBooks).

Poikamme lähtee luokkaretkelle ja siellä on ehkä melontaa ohjelmassa. Olipa hyötyä ITK-päivistä, sillä siellä tutustuin eEemeli-palkinnon voittaneeseen melontaoppaaseen. Kannattaa tutustua!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.