sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

ITK-päivät takana


ITK'07-päivät Hämeenlinnassa olivat taas täynnä asiaa, paljon (tuttujakin) ihmisiä ja valinnanvaikeus mitä kuunnella tai katsella. Meillä oli oma studio (ISOverkostosta ISOverstaaksi) alakerrassa ja yksi foorumiesitys verkkokurssipohjista, joten saimme mukavasti kerrottua myös omasta kehitystyöstämme.


eEemeli-kisan yksi finalisteista oli Seitsemän veljestä -sivusto. Kannattaa tutustua, erinomainen paketti äidinkielen opetuksen tueksi - tai muuten vain yleissivistykseksi. Toinen kiva finalisti oli Maatilan suojaintietoisku -sivusto. Voiton vei kuitenkin eTaitava-hanke, jossa kännyn avulla seurataan työssäoppimisjakson kokemuksia. Karsten Wolf keynote-sessiossa ja aika moni muukin korosti sitä, että opiskelumateriaalin yhä useammin tekevät opiskelijat, ei opettaja. Opettajan rooli oppimispolun ohjaajana siis korostuu, eikä tässä sinällään ole mitään uutta. Uutta on ehkä se, että sosiallisen webin myötä meillä on nyt sellaisia helppokäyttöisiä työkaluja, kuten blogit ja wikit, joiden avulla opiskelijoiden (yhteisöllinen) tuottaminen on helpompaa kuin ennen.

Opetushallitus julkisti ITK'07-päivillä opefi2-koulutuksia tukevan Kenguru-sivustonsa . Kannattaa tutustua tähän kokonaisuuteen. Sieltä löytyy helposti ymmärrettävässä muodossa paljon verkko-opetukseen liittyvää tietoa - perusteluja, konkretiaa, malleja, oppimistehtäviä, linkkejä ym.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.