perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Koulutusta, metatietoja, raportointia, opiskelua, kirjoittamista...

Hektinen pariviikkoinen takana. On ollut Verkko tutuksi -koulutusta, ISOverkoston atk-vastaavien päivityskoulutusta, Kuopion kaupungin tvt-vastaavien kanssa koulutuksen suunnittelua... Lisäksi on aika, jolloin ESR-hankkeen ohjausryhmää varten on koottu taas tietoja ja toimintaraporttia. Kesän EDEN-konferenssiin Napoliin olen kirjoittanut paperia saavutuksistamme.

Suomalainen metatietomalli digitaalisille oppimateriaaleille on nyt saatu jotakuinkin pakettiin, eli pidimme työryhmän viimeisen TeamSpeak-kokouksen reilu viikko sitten. Liisa Lind puheenjohtajana ja Lassi Nirhamo editorina tekivät suurenmoista työtä ja tästä jatkaa nyt toinen ryhmä xml- ja rdf-skeemojen määrittelyllä. On todella hienoa, että meillä on nyt kansallinen tahtotila siitä, että mitkä metatiedot ovat pakollisia, ja millaisia vapaaehtoisia kenttiä voi lisäksi olla. Tämä parantaa kovasti eri oppimateriaalipankkien yhteensopivuutta.

Pedanetin työkalut ovat Kuopion kouluilla kaikki käytettävissä ja niitä olen viime viikkoina opiskellut. Kaupungin verkko-opetuksen asiantuntijana olen nyt Kuopion veräjien pääkäyttäjä. Lisäksi Kuopion lukioilla on käytössään Moodle, ja perusasteella 600 lisenssiä Opit-ympäristöön. Paikallinen tvt-kyselymme joulu-tammikuulla kuitenkin paljasti, että turhan harva opettaja hyödyntää ylipäätään verkkoja opetuksessaan. On siis aikamoinen haaste saada verkko-opetus osaksi arkea, kuten kansallisissa visioissa haaveillaan. Työsarkaa riittää :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.