lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Hitsaajalle teoriaa, eräkokille tehtäviä ja oppimisprosessin suunnittelua opettajille

Olipa todella mukava kouluttaa Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston opettajia Moodlen käyttöön menneellä viikolla(ma-ti). Heillä oli perustaidot hallinnassa, joten pääsimme heti syvemmälle verkkokurssin suunnittelussa. Aiheina olivat mm. kansainvälisen hitsaajan teoriakurssi, eräkokeille verkko-opetusta ja rakennuspuolen opiskelijoille vapaaehtoinen arkkitehtuurin verkkokurssi. Pikkaisen ongelmana olivat erilaiset Moodle-työkalut, heiltä ei löytynyt Palautuskansiota eikä Portfoliota. Kokonaisprosessin selkeys ja selkeät (arviointi)ohjeistukset olivat taas kerran se suurin kehittämisen paikka.

On tosi hienoa, että saamme ISOverkoston ammatillisen puolen aktivoitumaan verkko-opetuksessa ja keskinäisessä yhteistyössä. Myös lukio-opiskelijat hyötyvät jos saisimme verkkokurssitarjottimeemme lisää myös ammatillisen puolen kursseja.

Palaveerattiin Microsoftin ihmisten kanssa - uusi Office 2007 vaikuttaa houkuttelevalta! Kun kerran kaupunki maksaa koululisenssin, niin täytyisihän sitä sitten hyödyntää kunnolla. Palaan aiheeseen varmaan vielä myöhemmin.

Olin kouluttamassa torstaina 22.3. opetushallituksen "Oppimisaihioiden käsikirjoituksen laatiminen" -koulutuksessa teemanani "Oppimisprosessin käsikirjoittaminen". Tulipa taas kerran mietittyä ja kahlattua ihan perusasioita läpi esitystäni valmistellessa, ja samalla updeitattua omaa näkemystä ja tietämystä. Jäiköhän esitykseni turhan teoreettiseksi? Vaikka dialogisesta, ja vähän trialogisestakin oppimisen mallista kovasti saarnasin, niin silti tämä esitys jäi kovin monologin tasolle :(

Eilen olin koulutuksessa, jossa perusopetuksen opettajamme kehittelivät mielenkiintoisia verkkoja hyödyntäviä oppimistilanteita. Aiheina olivat niin Kalevala, leirikoulu, lähiympäristö, kevään eteneminen kuin liikuntaportfoliokin, ja monia muitakin. Työkaluina heillä on Pedanetin työvälineet, suunnitelmat tehtiin Verkkolehteen ja varsinaiset "sovellukset" sitten joko Verkkolehteen tai Veräjään. Kunhan tulee valmista niin laitan tänne linkkejä!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.