tiistaina, marraskuuta 28, 2006

ISOINNOssa konfliktinratkaisua, Virtuaalikoulupäivillä tulevaisuuden luotausta

ISOverkoston ISOINNO-koulutuksessa (Innovatiivinen verkostojohtaminen) saimme viime torstain ja perjantain oppia Päivi Suokkaalta kuumien (ulospäin näkyvien) ja kylmien (pinnan alla kytevien) konfliktien ratkaisuun. Oli kellariin suuntautuvia konfliktirappuja, joiden ekalla tasolla oli asiat, sitten ihmiset ja lopussa suorastaan tuhopyrkimykset. Sinne ekalle tasolle pitäisi yrittää aina jäädä, mikä saattaisi onnistua kuuntelemalla rauhallisesti ilman ratkaisumalleja, "minä"-kieltä puhumalla ja muutoinkin mahdollisimman konkreettisilla kysymyksillä, vastauksilla ja toiveilla. Harjoitellaan!

Antoisan konfliktin purun saimme aikaan perustelemalla miksi ISOverkostossa pitäisi olla osittain ohjattuja 45 ja toisaalta täysin ohjattuja 105 euron verkkokursseja. Kiitos Vesa ja Antti hyvästä draamasta!

Eilen seurasin verkossa Helsingin virtuaalikoulupäivien avajaisluentoja (olis saaneet muutkin luennot tulla netissä!). Tulevaisuustutkija Olli Hietanen (TuKKK) kuvasi hyvin miten elämme tekijänoikeusyhteiskunnassa nykyään, enää ei menesty teknologiaa keksimällä vaan sillä kuinka sitä teknologiaa hyödynnetään eli erilaisia formaatteja tuotteistamalla (mm. kansainväliset tv-ohjelmaformaatit). Toisaalta hän korosti ystävyystehokkuutta eli kumppanuuden tärkeyttä. Sosiaalisen tutkimuksen määrää hän piti tällä hetkellä aivan riittämättömänä - monet biologiset yksityiskohdat tunnetaan tarkkaan, mutta kuka tietää mikä vaikutus on sillä jos koulujen iltapäiväkerhot lopetetaan?

Eilen illalla tuli mies kotiin 40 euron ihkauusi telkku taskussaan - eli, tietokoneen usb-väylään pieni muistitikun näköinen tv-sovitin (+ vähän isompi erillinen antenni), jolla nyt näemme sitten telkkua myös tietskan kautta, vaikkapa datatykin avulla isolla seinälle heijastettuna. Kokeiltiin ja hyvin näkyi yli 20 kanavaa. Nyt on toiveissa nähdä venereissullakin sitten kesällä silloin tällöin puoli yhdeksän uutiset!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.