maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Mofuse.com tekee blogistasi mobiilisti luettavan


Kätevä työkalu tämä Mofuse jos haluat blogisi sellaiseen muotoon, että sitä on helppo lukea myös kännykällä. Palveluun rekisteröidytään, ja sitten syötetään alkuperäisen blogin RSS-syöte, ja muut mahdolliset RSS-syötteet. Jos on paljon reissun päällä, ilman kannettavaa, vain kännykän varassa, niin tänne voisi "säilöä" kaikenlaista kivaa, jota haluaa seurata. Katso esimerkkinä viereinen kuva (klikkaa kuvaa, niin näet miltä palvelu näyttää, vasemmassa palkissa (ja tässä) Mobile-linkki varsinaiselle sivulle).

Länsi-Uusimaa perehdytetty, koulutus aloitettu ja täydennyskoulutussuunnitelmat työn alla

Viikko sitten maanantaina olin Lohjalla perehdyttämässä Länsi-Uudenmaan ammatillisen puolen ja lukioiden opettajia ISOverstaan palveluihin. He ovat ensimmäiset rohkeat, jotka ovat uskaltautuneet Itä-Suomen ulkopuolelta verkostoomme LUKU-verkostona. Enää emme ole ESR-hankkeen "vankeja" ja voimme toivottaa minkä tahansa toisen asteen oppilaitoksen tervetulleeksi verkostoomme.

Viikko jatkui koulutuksen merkeissä, olin mukana 2 pv kun Silanderin Pasi aloitti Kuopion ryhmän kanssa "Oppimisprosessin rakentaminen ja ohjaaminen verkkoa hyödyntäen" -koulutuksen. Tähänkin koulutukseen rakensin yhteiseksi verkkoympäristöksi Ningin - siellä on verkkokeskustelut ja linkkien jakaminen ja osan työkaluista testaaminen ym. Ryhmämme on tosi kiva, opettajia ykkösluokasta lukioon asti. Opinpa senkin mitä kymmenpari tarkoittaa! Ensimmäisen jakson käytyään opettajalla pitäisi nyt olla kristallinkirkkana mielessään, että mites se oppimisen sykli taas menikään :) Siihen päälle on nyt sitten hyvä rakentaa oppimisaihioita. Tietokoneluokan Office 2007 -paketti hiukan tosin hidasti menoa...

Opetushallituksen täydennyskoulutusrahat ovat nyt ensimmäistä kertaa uusimuotoisena haussa - tiukalla aikataululla. Ainakin näin "tilaajan" näkökulmasta prosessi tuntuu erittäin mielekkäältä. Olemme yhdessä koulutuksentarjoajien kanssa suunnitelleet laajempia koulutusprosessipaketteja, useammalle vuodelle. Uskon, että sekä Pohjois-Savon opetustoimen henkilöstökoulutusrinki että ISOverstaan opettajat saavat kysyntään vastaavia koulutuksia - edellyttäen tietysti, että hankkeemme menevät läpi ja saavat rahoitusta.

Tämä viikko on Kuopion seudulla talvilomaviikko ja vakaa aikomukseni on vielä päästä Kallaveden upeille jääteille potkuroimaan. Tuloillaan oleva loma antoi jo puhtia viikonloppuna valmistaa Jap chaeta, eli korelaista lasinuudeliruokaa - nam! Tänään käväisin kenkäkaupassa, ja uskomatonta, löysin vaivaisenluujaloilleni sopivat "mekkokengät" ilmavoimien 90v-juhliin...

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.