sunnuntaina, joulukuuta 20, 2009

Vuoden viimeisiä vinkkejä

Blogini on nukkunut talviunta, mutta silti verkoissa on tullut kalasteltua ja saalista jaettua lukuisissa koulutuksissa. ISOverstaan kevään 2010 koulutukset ovat nyt vihdoin koulutuskalenterissa, uutuutena 6h työpajat ja 1.5 h virtuaalitietoiskut. Kajaanissa toteutettavan sosiaalisen median työpajat ovat pääosin jo täynnä! Onnea KAO:lle opetusministeriön laatupalkinnosta!

Juuri kun löytyi ihan tajuttoman helppo, ilman kirjautumisia käytettävä yhteiskirjoittamisen väline Etherpad, niin nyt on jo uhkana, että palvelu loppuu maaliskuulla. Optimistina uskon kuitenkin, että jotain kautta Etherpad olisi jatkossakin käytettävissä, on nimittäin sen verran käyttökelpoinen kalu. Etherpadissa itse (monivärisen) tekstin rinnalla on chatti-ikkuna käytössä ja tuotoksen voi tallentaa vaikka pdf-tiedostoksi. Koko tuotoksen kehittymisen voi katsoa "Play-nappulalla" (TimeSlider), samaan tapaan kuin Google Wavessa. Katso esimerkki.

Veivattuakin on tullut jo sen verran, että alkeet osaan, mutta vasta tulevaisuus ja käyttövarmuus kertovat mikä Google Waven lopullinen merkitys jokapäiväiselle elämällemme on. Eli toistaiseksi vielä hiukan epäilevä, mutta silti kovin odottava suhtautuminen aaltojen liplatteluun (kohtahan on jo kesä ja pääsee IRL aalloille).

Android-puhelimissa toimiva Google Goggles on tulevaisuutta, tosin vielä kehittelyasteella. Otat kuvan ja sinulle kerrotaan lisää kuvassa olevasta asiasta.

Twitteriä olen seuraillut satunnaisesti, lähinnä silloin kun meneillään on ollut kiinnostava tapahtuma, jonne en itse ole päässyt paikalle. Twitterin käytöstä taustakanavana on hyvät ohjeet Tarkkaamo-blogissa. Siitä selviää mm. hashtagien (#) käyttö. Harmi vaan, että Twitter Search -haut hakevat vain 2 viikon päähän. Ei ole Qaikun voittanutta...

Hyvät verkkomateriaalit lämmittävät näin pakkasten keskellä (samaten kuin esityksemme läpimeno ITK2010-päiville). Tarmo Toikkasen upeat slidecastit (=slidet + ääni) Slidesharessa ovat täyttä tavaraa. Samaten UPM:n toteuttama Virtuaalimetsä on hieno! Tontut vain puuttuvat...

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.