tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Vuosi 2008 lopuillaan, tilinpäätöksen aika?


Vuoden viimeiset päivät meneillään. Tuntuu, että olen elänyt jo pitkän aikaa vuodessa 2009, niin paljon on jo tiedossa ensi vuodelle. Vuodet ovat vain symboleita, helpottavat ajankulun seurantaa, määrittävät tietynpituisen ajanjakson, mutta käytännössähän mikään ei muutu yhden yön aikana. Lukemisen alla on Jalosen loistava "14 solmua Greenwichiin" ja se jotenkin etäännyttää arjesta...

Tilinpäätöstä sen verran kuitenkin, että kerrassaan 21 opettajaa on Verkko-VESOnsa ISOverstaan Moodlessa läpikäynyt ja todistuksensa ansainnut. Palaute on pääosin ollut tosi myönteistä. Lähes kaikki toteavat, että passiivisen istumisen sijaan kerrankin joutui VESOna töihin ja oppikin jotain! Varsinkin tavoitteemme, eli ISOverstaan palveluihin perehtyminen, toteutui. Seuraava Verkko-VESO alkaa jo helmikuulla.

Vuoden 2008 lopussa ISOverstaan opettajien käytössä on jo 257 valmiin pedagogisen ohjausmallin tarjoavaa Moodle-kurssipohjaa, näistä 46 ammatillista ja loput lukiokursseja tai yleiskursseja. Seuraavat 20 ovat jo sovittuna ja valmisteilla.

Vuoden 2008 jännittävimpiin hetkiin lukeutuu perjantai 5.12.2008, jolloin heti aamulla huomasimme, että tietoturvamme on puhkottu. Tästä aiheutui muutamia pitkiä päiviä tekniikalle, ja palveluissa katkosta, mutta saimme kaiken kuntoon! Siitä ISO kiitos Harrille ja kumppaneille. Myönteisenä puolena tästä seurasi se, että nyt toimimme entistäkin varmemmalla pohjalla. Ja onneksi kaikki munat eivät ole samassa korissa...

Joulukuun alussa törmäsin Wordle-palveluun, joka tekee kivan näköisiä "sanatauluja". Tässä esimerkki blogistani kootusta sanataulusta.

Lopuksi voit testata "How Web2 are you" :) Oma tulokseni oli vain 14/34, vielä siis toivoa, että olen kiinni IRL.

3 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

"14 solmua Greenwichiin"- kirjan pitäisi varmaan kuulua maantieteen open pakollisiin luettaviin. Enpä sitä ole vielä lukenut, joten tämä pohdiskelu perustuu kirjan suppeisiin esittelyihin. Juoni on ymmärtääkseni semmoinen, että kierretään maapallo 0-pituuspiiriä pitkin: Miten niin kierretään? Maantieteen kurssilla tulen opettaneeksi, että tuo ajanlaskunkin perustana oleva 0-meridiaadi kulkee navalta navalle ja Greenwichin kautta.
Jos aikoo mennä maapallon ympäri, pitää käyttää myös 180- asteen (E/W) pituuspiiriä vastakkaisella puolella maapalloa!
Eihän tämä sinänsä iso asia ole ja kuulunee ns. taiteellisen vapauden piiriin!
t.
Aarne

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Hei Ake, Oikeassa olet asiallisesti ottaen ja niin myös kirjailija Jalonenkin. Puolet matkasta mennään kirjassa 180 asteen pituuspiiriä! Lue ihmeessä tämä kirja, on hienosti kirjoitettu tarina.

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Palaanpa tähän asiaan nyt, kun kyseinen kirja on vasta nyt minulla luettavana. Onkohan joku tehnyt tästä Google Earthiin kiertomatkan vaikkapa kirjan "Lokien" perusteella? Itse nimittäin aion semmoisen värkätä! Katsotaan, mitä siitä tulee - Alku vaikuttaa lupaavalta.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.