keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

YLE:n tehostearkisto osin käytössäsi

Tosi mahtavia äänimaisemia löytyy YLE:n Tehosto-sivustolta. Tehosteita saa käyttää ei-kaupallisessa käytössä. Ääniarkiston käytöstä lisää YLE:n blogissa. Itse bongasin jutun ISOverstaan Foorumin kautta Aken harrastusblogista, josta muutoin löytyy paljon muutakin mielenkiintoista luontoon liittyvää.

Alla Aken koostama valokuvakavalkadi äänitehosteiden kera:

4 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
...ja minä taas "bongasin tämän Mikko Heikkisen http://www.biomi.org/blogi/- blogista.
Eli näin se digitaalikalojen pyynti onnistuu, kun pitää rss- verkot bittijärvessä ja käy niitä säännöllisesti kokemassa.

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Juttelin Aken kanssa ja tämä kuvakavalkadi on tehty siten, että ensin on ääniä osin yhdistelty Audacityn avulla (linnunlaulua ja traktorin ääntä samaan aikaan). Sitten kuvat ja äänipätkät viety Movie Makeriin, ja lopullinen video sitten YouTubeen.

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Huomasin tuossa yhtä videota tehdessäni, että YLE:n tehostearkiston tajontaa on supistettu. Kun tein tätä jutussasi olevaa videota, sieltä sai mm. traktorin, laineen liplatuksen, askeleiden ym. ääntä. Nyt tarjolla on vain äänimaisemia - Harmi!
t.
Ake

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Korjaus edelliseen: Kyllä ne yksittäiset YLE:n tehostearkiston äänet ovat edelleen saatavissa - Olivat vain mutkan takana enkä niitä alkuun löytänyt.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.