tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Keskikesän tunnelmia


Loppukevät jotenkin vain vilahti työkiireissä ja blogi jäi aivan hunningolle :( Kesälomalle kotiutuminen on sekin ottanut aikansa, pidempään kuin yleensä. Neljättä viikkoa jo viedään ja vasta kolme kirjaa luettuna. Hauskasti sattui eilen kun olin lukutauolla Tuulen varjo (Zafon) -kirjasta, niin TAir kommentoi samaista kirjaa Qaikussa.

Sen verran olen loma-aikaani "tuhlannut" nettiin, että tein yhden kuvasarjan juhannuksen luontoretkestäni EveryTrail-palveluun. Palveluun voi viedä kuvia (ja halutessaan GPS-dataa) ja paikantaa ne kartalle. Sain vinkin Akelta, joka oli tehnyt loistavan kuvasarjan Kuopion talojen kivimateriaaleista samaisella työkalulla.

Kyllästyin isoon E90-kännyyni ja siirryin käyttämään Nokian E75-mallia. E75 on sopivasti naisen taskuun mahtuva ja siinä on silti kaikki mahdolliset tarvittavat työkalut, paitsi iso näyttö web-selailuun. Täysimittainen qwerty-näppäimistö mahdollistaa hyvin esim. qaikuilun. Gmail-viestien näkyminen heti päänäkymässä on näppärää!

Fring-ohjelman asentaminen E75-puhelimeen onnistui vasta sms-viestin avulla. Perinteisten mesen ja Skypen lisäksi Fring tarjoaa mahdollisuuden seurata ja kirjoittaa myös Twitter-viestejä. Fringin Twitter 2.0 mahdollistaa myös hakujen tekemisen Twitteristä. Facebook-seurannan jätin asentamatta, sillä FB ei vieläkään ole suosikkini yhteisöalustoista vaikka kaikki siellä ovatkin :)

3 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Minäkin tässä palailen vähitellen netittömiltä kesälaitumilta virtuaalimaailmaan.
Tuo Everytrail on tosi mukava tapa säilöä myös kesämuistoja. Eilen sää suosi laivamatkaa:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=295089
Sen kuvassa nro 29 muuten näkyy kaukaa silokallio, joka esiintyy meikäläisen kanssa tässä:
http://www.vcasmo.com/video/akehg/1974

Sun äitis kirjoitti...

Arkeen paluun aikaa minäkin elän. Ajattelin tulla napsaisemaan itseni blogisi seuraajaksi, mutta sinullapa ei olekaan marginaalissa sitä blogger-kilkettä asennettuna. No, pitää lisätä syöte muuten.

Vinkistäsi tein itselleni tunnukset Gcastiin, jos vaikka saisi aikaiseksi vihdoin aloittaa kauan haikaillun podcastaamisen!

Hyvää lukuvuoden alkua sinulle!

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Nytpä lisäsin "Sun äitis" vinkistä syötteentilaushärpäkkeen sivulleni. Kesälomilla on tosiaan oltu, ja niin on ollut bloginikin. Nyt vähitellen arkeen ja taas verkkomaailmaankin aktiivisemmin.

Kiitos Ake taas hienosta verkkomatkasta!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.