sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Kuvaesityksiä ja videoita jakeluun helposti

Sosiaalisten kirjamerkkien kautta (kiitos Tarmo T!) löysin ilmaisen helpon kuvashow-työkalun PhotoPeach. Ohjelmaan viedään omia kuvia, voidaan tekstittää niitä, lisätä kuvaan kysely, lisätä välidioja ja valita taustamusiikki. Ja lopuksi julkaista se verkkoon (voi pitää myös yksityisenä). Alla testaukseni:

Google Earth -kuvasarjaToinen oivallus tuli Akelta ja liittyy Google Docsin käyttöön. Google Docsin esityksiin voi helposti lisätä YouTube-videoita (Insert -- Video -- Kirjoita Search-kenttään hakusana -- Valitse video) ja ne sitten pyörivät siellä esityksen "sisällä". Voit siirrellä videon paikkaa vapaasti. Katso Aken esimerkki.

Jos Second Life -virtuaalimaailman käyttö kiinnostaa käy kurkkaamassa Voicethread-työkalulla tehty esitys SL:n opetuskäytöstä K20-tasoilla. Samalla tutustut Voicethreadin monipuolisiin ominaisuuksiin. Voicethread-esityksiä voi kommentoida sekä äänellä että tekstillä, joten sopii erityisen hyvin mm. kielten suullista kielitaitoa harjoittaviin verkkotehtäviin. Toiseenkin hyvään SL:n käyttöä valaisevaan videoon törmäsin. Ja kävinpä viikko sitten Virtukampus-hankkeen koulutuksessa ratsastamassa Second Lifessa!

5 kommenttia:

Vesa Vainikainen kirjoitti...

http://www.gearthblog.com/blog/archives/2007/03/google_earth_in_seco.html

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Kiitos Vesa linkistä! Jotain Google Earthin tapaista on siis jo keksitty, mutta ei Googlen toimesta, ainakaan vielä...

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Tuota kuvapalvelua pitää kokeilla. Vaikuttaa mielenkiintoiselta etopeliltä.
Käytin muuten viime jakson lopuksi Googledocsia opiskelijoiltani saamani palautteen mukaan heitä miellyttävällä ja auttavalla tavalla: Laittelin jakoon kokeeseen kertaamista varten Pedanetin kurssiveräjääni upotettuna oppituntien pp:t juuri noilla mukavilla YouTuben videoilla höystettynä.

Vieläkö tässä pitäisi "toiseen maailmaan" revetä, kun tässä yhdessäkin tvt-mualimassa on vielä paljon kokematta ja näkemättä?

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Minkähän takia Second Lifessä valittavan hahmon nimeksi on tullut "avatar"?
Sama termi mainittiin radiossa "Äiti Ammanin" vierailun yhteydessä, koska hänen tulkitaan ainakin joissakin ko. piireissä olevan "Avatar"(kts Wikpedian määritelmä aiheesta!)

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Ake, hyvä kysymys mistä nimi avatar - enpä tiedä. Mutta sen opin tässä viime viikolla, että avatar ei ole feminiini (avataren takana voi olla mieskin) ja siksi ei taivu kuten "opettajatar" vaan esim. avataret, avataren, avatarilla jne. :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.