lauantaina, lokakuuta 17, 2009

Digikuvat järjestykseen

Syyslomaviikko on nopsasti hurahtanut mm. digikuvien varmuuskopioinnin ja otsikoinnin ja järjestelyn kanssa. Kotiläppäristä rupesi tila loppumaan, varmuuskopio-romppuja kuvista on hylly täynnä, joten niinpä oli pakko ostaa uusi ulkoinen kiintolevy (WD, 1TB). Sinne (ja vanhemmalle ulkoiselle kiintolevylle) olen nyt siirrellyt kaikki orignaalit kuvakansiot (päiväkohtaiset) sekä lisäksi vuosittaiset "exportit". Exporteissa on mukana kaikki avainsanat ja otsikoinnit, joita olen Adobe Photoshop Elements -ohjelman avulla kuviin lisännyt. Jälkikäteen otsikoiden lisääminen esim. vuodelta 1998 peräisin oleviin kuviin mukavasti laittaa muistinystyrät töihin... Onneksi suurin osa kuvista on tullut otsikoitua sitä mukaa kun niitä on ottanut. Varmuuskopiot digikuvista ovat tärkeitä kuvia arvostavalle! Siksi itselläni on siis läppärin lisäksi varmuuskopiot kahdella ulkoisella levyllä...(ja kaikki vanhat kuvat myös erinäisillä rompuilla, hajasijoitettuna...)

Absorb Learning -oppimateriaalit näyttäisivät tarjoavan ihan kivoja aktivoivia materiaaleja ala/yläkoulun luonnontieteisiin. Online-käyttö ilmaista, lataaminen maksaa. Kannattaa tutustua.

4 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Onnittelut kuva-urakasta!

Minulla odottaa tuo vielä väljempää aikaa ja homma on melkoinen, kun en ole kuukaisittain/vuosittain (vuodesta 2002) järjestettyihin digikuviin viitsinyt laittaa mitään lisäinfoa metatietojen lisäksi - Olet ollut kaukaa viisas!
Minullakin on varmuuskopiot kahdella ulkoisella kovalevyllä ja ovathan parhaat otokset Flickerissä ja Panoramiossa tallessa. Jälkimmäisessä on tällä hetkellä menossa joku päivitys ja ilmeisesti siitä syystä eivät uusien kuvien thumbnailit näy ollenkaan.
Joskus pitäisi myös digitalisoida & järjestää kymmeniä laatikollisia diakuvia!

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Vielä on urakoitavaa... Olen iloinen, että muillakin on kopioita kerrassaan kahdella kovalevyllä - mietin, että olenko ihan vainoharhainen... Viimeisimpiä kuvia en ole ennättänyt vielä viedä Flickr'iin. Flickr'iä käytän etupäässä ystävien ja sukulaisten kanssa kuvien jakamiseen. Lähinnä vain maisemakuvat julkistan!

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Uusin raihnaiseksi käyneen kotikoneen ja siihen tuli Windows 7.
Siihen voi asentaa "Windows Live"- ojelmiston, jonka yhtenä osana on valokuvien käsittelyyn tarkoitettu ohjelma("Windows Liven valokuvavalikoima")
Se vaikuttaa varsin kätevältä: Kuvien järjestäminen ja tunnisteiden laittaminen onnistuu mukavasti.
Siinä odottaa urakka sopivaa aikaa!

digikuvat talteen kirjoitti...

Huh huh. Minulla olisi tämä urakka edessä nyt. Digikuvat on mikä missäkin ja nyt aattelin viikonlopun aikana ainakin alotella niiden laittamista jonkinlaiseen tolkuun. Siitä nää digikuvat on paperikuvia haastavampia että niitä saa etsiä monelta eri koneelta/laitteelta... Ootkyllä ollu noheva kun oot infot laittanut kuviin alusta saakka. Itseppä en..

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.