tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Työlistaa muuallekin kuin keltaisille pikkulapuille


Tapanani on kerätä työn alla olevia asioita keltaisille lapuille työhuoneen pöydälle. Entäs jos teenkin etäpäivää kotona tai olen reissussa? Kävin viikonloppuna VESOilemassa Vammalassa Sastamalan lukioille ja sillä reissulla junassa löysin Gmailin ja Google kalenterin Työlistat. Siinä junassa "yksin" innovoidessa (vrt. Innovaatiojuna 13.1.2010) tuli monta tehtävää asiaa mieleen ja olipa kätevää laittaa ne Googlen Työlistaan muistiin.

Koulutin viime viikolla viraston johtoa Google Docsin ja Delicious-kirjanmerkkipalvelun käyttöön. Päätyvätkö käyttöön jää nähtäväksi :) Yllätys oli, että Delicious-palveluun kirjautuminen vaatii nykyisellään Yahoo-tunnusten tekemisen eli kirjautumista on asteen verran monimutkaistettu. Yahoo-tunnukset vaaditaan myös Flickr-kuvanjakopalvelun käyttöön, joten sikäli tunnukset eivät mene hukkaan.

ISOverstaan koulutuksissa tarjoamme uutena koulutusmuotona virtuaalitietoiskuja, jotka ovat 1.5 h vain virtuaalisesti tarjottavia koulutuksia. Osallistuminen tapahtuu ISOverstaan virtuaalitilassa, joka mahdollistaa useita eri videolähteitä kouluttajan päässä ja osallistumisen mistä vain verkon ääreltä.

4 kommenttia:

Miikka Värri kirjoitti...

Gmailin kalenteriominaisuudet (kalenteri, työlistat jne.) ovat käteviä myös sen takia, että ne voidaan jakaa tarvittaessa monelle käyttäjälle tai moneen eri laitteeseen.

Macissani käytän iCalia, jonka kautta kaikki työlistat ja merkinnät siirtyvät automaattisella synkronoinnilla Gmailiin. Täältä ne jaetaan taas niille käyttäjille, jotka on merkitty tapahtumaan osallisiksi. Lisäksi Gmailin kautta kalenterit synkronoituvat mobiililaitteeseen sekä joissakin tapauksissa muihin ohjelmistoihin (mm. projektin hallinta työkalut).

Kaikki toimii myös toisin päin. Voin siis lisätä merkintöjä älypuhelimeeni ja yhtäkkiä ne löytyvätkin kaikista edellämainituista palveluista ja laitteista.

Kalentereiden sisällöstä riippuen, kannattaa muistaa että sisältö on Googlen palvelimilla ja näin ollen perjaatteessa heidän luettavissa. Google Calin alkuaikoina taisi olla joku kohu, jossa yrityspomon kaikki tapaamiset olivat levinneet palvelun kautta muulle maailmalle.

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Hei Miikka, kiitos vinkeistä. ISOverstaassa olemme käyttäneet jo pitkään Google kalenteria tapahtumien jakamiseen. Tuota kännykän synkronointia en ole kokeillut, pitänee testata!

Kai kirjoitti...

Minäkin olen siirtänyt työjutut mahdollisuuksien mukaan nettiin, lähinnä googlen palveluihin.

Aloitan päivän igoogle -sivulta, jossa on nätisti kaikki googlen palvelut nähtävillä (Gmail, Gdocs, "keltaiset lapu, ToDo -listat). Näin pääsen nopeasti näkemään tilateen heti.

Tiedostojen jakamisessa ja yhteismuokkauksessa rajoittaa opettajakunnan vähäinen kiinnostus aiheeseen. Olen kokeillut innostaa muita mukaan, mutta aika yksinäistä on ollut. Vaikka työkaluja ja tarvetta olisi.

Oletko testannut Googlen Wave-palvelua?

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Hei Kai!

Olen kyllä testaillut Google Wavea, mutta vaatisi jonkun "oikean" projektin, jonka siellä työstäisi. Minusta se on silti lupaava värkki, kunhan beeta-vaiheen epävarmuudet ratkaistaan. Ei siis tule toistaiseksi pidettyä koko aikaa auki. Leenan kanssa hoidamme mesellä jatkuvasti akuutteja juttuja, siihen voisi veiviäkin testailla.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.