perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Twitterin anteja


Innoissani lähetin aamulla 35:lle virtuaaliluokka-koulutukseen osallistujalle kutsun koulutuksen vuorovaikutuskanavalle, Ning-ympäristöön. Että sattuikin päivä, foorumille ei onnistu vastaamiset, eikä kommenttitaululle kommentoinnit, puhumattakaan oman sivun ulkoasun tuunaamisesta. Kunnon demo-efekti, esittelet uuden työkalun, eikä se sitten toimikaan! Etsiskelin tietoa onko vika vain tässä ympäristössä, vai ehkä sittenkin vain omissa asetuksissani. Kaikissa Ning-ympäristöissä sama vika, koulutettavilta tulee viestiä, että pitääkö heidän kutsua atk-tukensa paikalle... Tyypillistä nykyajalle, että parhaimman tiedon, varmistuksen huoltoepäilyilleni, löysin lopulta Twitteristä, Sometun tweetistä :) Tästä lähin täytyy seurata Ning blogia. (Mutta miksi Ning status-sivuilla luki ja lukee "kaikki hyvin", vaikka moni juttu ei toimi vieläkään?)

Twitteristä löytyi samalla muutakin. Kiitos Anne, kun vinkkasit Ritva Valkaman hienosti lukemasta Hotakaisen kirjasta YLEn podcasteissa. Menipä nopsaan äsken puolituntinen kuntohuoneella kahta ensimmäistä osaa kuunnellessa ja hymyillessä oivaltavalle tekstille.

Opetusministeriön Osaava-ohjelma kuulostaa lupaavalta. Jospa lopulta saataisiin täydennyskoulutukseen niitä varttuneempia opettajia, joille tvt-taitojen petraaminen voisi avata aivan uusia mahdollisuuksia. Nyt odotellaan lisäohjeita kuinka Osaava-ohjelmasta rahoitusta haetaan.

4 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Terkkuja Anu sinne ja hyviä kelkkakelejä! Laitoin palautetta Ning-blogiin, että Suomi on vielä pimeänä. Toivottavasti käyvät laittamassa valot päälle. Jotkin toiminnot toimivat, mutta esim. ylläpito ei.

Harmittelin myös, ettei ollut tullut seuratuksi aikanaan Ning-blogista päivitystiedotetta. Kun se homma alkoi, ei enää lohdutusviestiä saanut muuten lähtemään kuin Twitterillä.

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

No se huoltoblogi on aika kyseenalainen, koska se tosiaan sanoo, että kaikki on hyvin, vaikka kaikki ajax-tyyliset linkit ovat sometussa edelleen rikki...

Vesa Vainikainen kirjoitti...

Jotain siellä voi tehdä, mutta esim. muokkaukset ja tekstien lisäys tuntuvat olevan ainakin vielä jäissä.

Mutta älkäämme masentuko. Piankos ne huollon pojat on siellä pähkinävoileipänsä syöneet ...

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Sehän tässä ihmetyttikin kun USAn päässä Ningin Status-blogi sanoi, että kaikki kunnossa! Sitten kun paljastui, että kyseessä on bugi suomenkielisessä versiossa pelkäsin pahinta... Onneksi korjasivat vian kuitenkin suhteellisen nopeasti, ehkä lukuisat tviitit auttoivat asiaa :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.