perjantaina, maaliskuuta 26, 2010

OSAAVA-ohjelmalla osaamista Suomeen

Koulutuksenjärjestäjillä on viime hetket viimeistellä omia hankehakemuksiaan kansalliseen OSAAVA-ohjelmaan (Itä-Suomen ohjeistus). Yhteistyökuvioita on kovasti viritelty ja tuntuu, että kaikki ovat hakemassa! Kuntatalouden tiukkuuden takia lisäresursit kaikkeen kehittämiseen ovat todella tervetulleita. Jyväskylän KTL tarjoaa koulutusta vertaisryhmämentorointiin opetushenkilöstölle Osaava Verme -hankkeessa, tuota tietotaitoa voisimme hyödyntää ISOverstaassakin! Uusin kuukausitiedotteemme lähti levitykseen tänään.

Osaamista tuli levitettyä Satakunnan toisen asteen koulutusverkostolle viime viikolla etäluennon muodossa, Moodlen monipuolisesta käytöstä. Matkustustunteja säästyi kymmenkunta kun ei tarvinnut matkustaa Nakkilaan, mutta vuorovaikutuksesta jäi puuttumaan kuulijoiden kulmakarvojen liikkeet kun vastapuolella oli vain pikkukamera isossa salissa.

Kuopiossa on koulujen Veräjä-sivujen ulkoasutyyli modernisoitu ja lähes kaikilla kouluilla on nyt uusi kuopiolainen yhdenmukainen rakenne ja tyyli käytössään (esimerkki). Tämän uskomme helpottavan mm. vanhempien tiedonhakua kun tiedot löytyvät aina jokseenkin samoilta kohdilta. Kouluviraston suunnalta ollaan lisätty tiedottamista RSS-syötteiden avulla koulujen sivuille - kaikille kerralla sama tieto, samalla vähennetty sähköpostitulvaa. Itse olen oppinut tässä vähän lisää CSS-maailmaa ja kuvankäsittelyä :)

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.