sunnuntaina, helmikuuta 28, 2010

Tviittimetsässä työsarkaa riittää


Twitterin viestivirta jatkaa kasvuaan; helmikuussa 2010 tviitataan jo noin 50 miljoonaa viestiä päivässä, 600 tviittiä sekunnissa! Itsekin huomaan yhä useammin saavani työjuttuihini lisäpotkua nimenomaan Twitteristä. Onneksi hyviä Twitter-oppaita ilmestyy koko ajan, tässä yksi. Twitter-sovelluksen avulla voi myös perehtyä ajan trendeihin - onko kotikaupunkisi Twitter-seksikäs? Eipä kovinkaan, ainakin jos vertaa NYC:n käppyrään :)

Hyvä idea, että PowerPoint-esitykseen voisi (jos jaksaisi paneutua monimutkaisiin ohjeisiin) liittää väliin slideja, joissa näkyy tuoreimmat, vaikkapa esitykseen liittyvät tviitit, tai jatkuvalla syötöllä tviitti-virtaa sliden alareunassa? Jälkimmäisessä tapauksessa saattaisi joutua jo niin esiintyjän kuin kuulijoidenkin tarkkaavaisuus koville. Tämä olisi sitä tosiaikaista webiä! Olisin silti valmis kokeilemaan.

Vielä kotimainen vinkki 5.-9. luokkalaisten opettajille. Mannerheimin lastensuojeluliitto on julkaissut hyvän paketin "Nettiviisaaksi, oppituntipaketti nettiturvallisuudesta", sisältää tarkalleen mitä milläkin tunnilla tehdään. Testattu ja todettu hyväksi (kiitos Tainan)!

1 kommentti:

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
En ole visertämisiin kovin paljon paneutunut muuten kuin lintujen kohdalla (kohta niitä kuulee yhä enemmän suorana lähetyksenä :-)
Siitäkin johtuen en ole löytänyt niille oikein kunnon roolia opettajana ja opetuksessa. Niinpä twitter- käyttövihjeet ovat tervetulleita.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.