keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Verkkoviestintää

Kuntaliitto on julkaissut kunnille verkkoviestintäohjeet. Tulevat varmasti tarpeen ja pikalukemalta opas näyttäisi sisältävän monelle organisaatiolle hyödyllistä tietoa verkossa viestimisestä. Kannattaa seurata myös Anja Alasillan blogia jos viestintä kiinnostaa.

Viikonlopun kestäneen suomenkielisen Ning-version bugin takia viestintä Ningissä ei onnistunut, onneksi viestit kulkivat muita reittejä. Perinteinen sähköposti ei sentään jättänyt pulaan ja Twitterin avulla saattoi huudella apuja. Nyt tuntuu tosi hyvältä kun Ning taas toimii!

Googlen Street View -palvelu laukaistiin eilen Suomessa. Viime kesänä Suomen kaduilla pörränneen Google-panoraamakamera-auton tuotokset ovat nyt nähtävissä Google Mapsissa (kirjoita osoite -- vedä suurennosliukusäätimen päässä oleva "ukkeli" kartalle). Työhuoneeni ikkunat. Itse vilkutin Google-autolle viime kesänä kotipihaltamme ja nyt se kuva sitten on verkossa :) Kuten lupaavat, niin kuvista ei tunne ihmistä ja autojen rekkarit tai laivojen nimet on sumennettu. Kuka tunnistaa kuvan laivan?

Näytä suurempi kartta

7 kommenttia:

Vesa Vainikainen kirjoitti...

Karjalankoski. Onpa töykeästi nimi peitettyyritetty peittää. Anonymiteetistä on turha haaveilla, jos esimerkiksi naaman tai rekkarin "sumentamisessa" toimitaan samalla välipitämättömyydellä :(

Perusideahan Googlella tässä on mielestäni hyvä.

wessmjy kirjoitti...

Eikös se ole tämä
http://wipunen.lignellpiispanen.fi/
Hienoa että löytyy näidenkin ylläpitäjiä.

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Huomasin Klassikan kulmilla surffaillessani, että samoilta paikoilta Panoramioon viemäni kuvat ilmaantuvat katunäkymään myös:
http://aarnehagman.blogspot.com/2010/02/paasitko-kuvaan.html#links

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Köy myös harrastuspuolelle!
http://bit.ly/cGnH8k

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Jep, @Nepal, höyrylaiva Wipunenhan se siinä paistattelee Kallaveden rannalla. Laiva on alusta asti (1907) ollut Raninin suvun hallussa ja nyt siis lähinnä PR-käytössä.

Aarne, itse käytän Panoramiota jonkun verran ja sieltä useampi maisemakuva on ilmaantunut Google Earthiin. Kiva, että Google Mapsin Street View -palveluun on yhdistetty myös käyttäjien ottamia valokuvia. Laajentaa palvelun arvoa.

Luovuudestahan se on useasti verkon käyttö kiinni - tästä hyvä esimerkki tuo sinun kuvitteellinen linturetkesi, Aarne.

Hessu kirjoitti...

Tuo kyllä paljon väriä kun ihmisten kuvia päivittyy googlemapsiin. Minusta ainakin positiivinen asia.

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Samaa mieltä, Hessu!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimi mainittava-Sama lisenssi 1.0 Suomi-lisenssi.